> Wist u dat: ''Strooizout dodelijk is voor honden''

Wist u dat: ''Strooizout dodelijk is voor honden''

Wist u dat: ''Strooizout dodelijk is voor honden''

Dierenartsen waarschuwen

Zelf denkt u er misschien niet zo bewust over na maar de besneeuwde stoepen en wegen kunnen minder plezierig zijn voor uw trouwe viervoeter. Van het strooizout dat overal op de weg ligt kunnen honden ernstige klachten krijgen.

Strooizout dodelijk voor honden

Strooizout is gevaarlijk als honden het binnenkrijgen doordat ze aan de sneeuw of aan de poten likken. Van al dat zout dat in de maag terecht komt, kan uw hond misselijk worden of diarree krijgen. Een aantal milligram per kilogram hond of kat is dodelijk. Kleine hondjes hebben dan ook niet veel nodig om er aan te sterven.

Schadelijk voor voetzolen

Baasjes die met hun hond in de sneeuw gaan lopen kunnen na de wandeling klachten ondervinden bij hun hond onderaan de poten. Zout is hiervan vaak de oorzaak. Het zout vreet zich in de huid en de hond krijgt diepe kloven in de voetzooltjes. Wilt u deze pijnlijke klachten voorkomen, smeer dan de poten in met potenwax voor het uitlaten. Dat beschermt tegen zout. Maak de poten na het wandelen wel schoon met lauw water.

Deel dit artikel

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten