Klantenservice > Retourneren

Retourneren

Zichttermijn

Wanneer u koopt op afstand bij een webshop, dan heeft u als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat u uw bestelling ontvangen heeft. In de praktijk houdt dit voor u als consument in dat u een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Wij verlengen de wettelijk verplichte zichttermijn tot 30 dagen. Dit houdt in dat u binnen 30 dagen na ontvangst (een gedeelte van) uw bestelling zonder opgaaf van reden kosteloos kunt retourneren (de voorwaarden en procedure vindt u hieronder).

Retourvoorwaarden

Conform de zichttermijn van 30 kalenderdagen mag u een product in deze periode retourneren. Voorwaarde is wel dat u het product terugstuurt in de onbeschadigde, originele verpakking - indien redelijkerwijs mogelijk - en het product geen sporen van gebruik vertoont. Om te controleren of een kledingstuk, honden/kattentuig, etc past, mag u het product uit de verpakking halen en naast uw huisdier houden. U mag het product, wegens hygiënische redenen, niet retourneren als het in aanraking is geweest met uw huisdier. Indien wij bij terugkomst constateren dat het product bevlekt, gedragen, haar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product niet naar u teruggestuurd. Het komt dan ten bate van een goed doel (lokaal asiel). Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met producten die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en / of terugsturen.

Garantie

Als u een aankoop doet bij Medpets is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 12 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in, dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten.

Gratis retourneren

Indien u (een gedeelte van) uw bestelling wenst te retourneren, dan kunt u gebruik maken van dit retourformulier. Indien uw aanvraag is goedgekeurd (d.w.z. de zichttermijn van 30 dagen niet is overschreden) dan ontvangt u van ons per e-mail een retouretiket waarmee u de zending gratis kunt retourneren via een bpost postkantoor bij u in de buurt. Het aankoopbedrag zal tezamen met de eventueel betaalde verzendkosten zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding aan u terug worden overgemaakt.

Voor een snelle afhandeling van uw retourzending adviseren we u (een kopie van) de originele factuur aan de retourzending toe te voegen. Graag ontvangen wij daarbij de reden van retour. U bent echter niet verplicht de reden te vermelden.

Verkeerde levering

Indien er bij de levering een fout door ons is gemaakt, (bijvoorbeeld een onvolledige, onjuiste of beschadigde levering) dan raden we u aan direct contact op te nemen met onze klantenservice en te vragen om een retourlabel. Deze kunnen wij u vervolgens per post of e-mail toezenden. Zonder etiket wordt uw pakket niet door het bpost postkantoor als retourzending geaccepteerd. U kunt uw pakket met etiket inleveren bij een bpost postkantoor naar keuze.


Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten