Beschermkragen voor Katten

Een beschermkraag wordt vaak na operaties gebruikt om te voorkomen dat uw kat aan de helende wond likt of bijt. Bij Medpets heeft u de keuze uit verschillende beschermkragen. Het is belangrijk dat een beschermkraag ook goed zit bij uw kat. Het belangrijkste aandachtspunt voor het kiezen van de juiste maat is de afstand tussen neus en nek. De beschermkraag moet voorbij de neus komen om te voorkomen dat uw kat met zijn neus zijn lichaam kan bereiken. Elk product heeft een eigen maatschema waarin duidelijk vermeld staat wat de afmetingen zijn. Katten kunnen er soms voor zorgen dat ze hun kap aftrekken. De beste manier om dit te voorkomen is om de kap te bevestigen aan een halsband met behulp van elastische lus aan het nekeinde van een beschermkraag.

Welke beschermkragen zijn er?

Medpets heeft twee verschillende soorten beschermkragen in het assortiment, namelijk de reguliere en de opblaasbare beschermkragen. Een opblaasbare beschermkraag heeft als voordeel dat u het leeg kunt laten lopen en daardoor eenvoudig kunt wassen. Een gedeelde eigenschap, samen met de reguliere kragen, is dat ze beiden erg zacht zijn en daardoor erg comfortabel zitten bij katten.

Assortiment

Medpets heeft 6 verschillende beschermkragen in het assortiment met elk hun eigen kleur, design en materiaalkeuze. Uiteindelijk hebben alle 6 de beschermkragen hetzelfde doel, namelijk het voorkomen dat uw kat aan een helende wond likt of bijt. Een populaire beschermkraag voor katten is de AA Easyfix-Collar; een lichte, comfortabele kraag van plastic. Een comfortabelere mogelijkheid is de Comfy Cone, een prettig draagbare, zachte kraag gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag. De beschermkraag geeft mee en kan zelfs worden omgevouwen, bijvoorbeeld wanneer de kat wil eten of drinken. Met de opblaasbare Kong Cushion behoudt uw kat zijn volledige gezichtsveld, zodat hij kan spelen, eten en slapen zonder hinder te ondervinden van de beschermkraag.

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten