American Curl

American Curl

De American Curl is een zeldzaam ras. Deze kat kenmerkt zich door zijn bijzondere gekrulde oren. Het middelgrote ras is aanhankelijk, gevoelig en hecht zich gemakkelijk aan zijn baas. De speelse en actieve American Curl heeft voldoende bewegingsruimte nodig. De vachtverzorging is tamelijk eenvoudig.

Rasbeschrijving American Curl

Ras afkomst: Verenigde Staten

Karakter

American Curls zijn katten met een gelijkmatig en evenwichtig karakter. Het ras is ondernemend en speels. De American Curl is erg gemakkelijk in de omgang: hij past zich eenvoudig aan aan soortgenootjes en honden en hij is dol op kinderen. Ook hecht de American Curl zich erg aan zijn baasje. Dit aanhankelijke en gevoelige ras is actief en heeft veel bewegingsvrijheid nodig. De American Curl mauwt bijna niet.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Bij de American Curl zijn alle kleuren toegestaan.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de American Curl is half Oosters. Daarbij is de lengte van de kat gelijk aan anderhalf keer de hoogte van de schouders. In verhouding met het lichaam hebben de poten een gemiddelde lengte, waarbij de voorpoten ietsje korter zijn dan de achterpoten. Ze zijn gespierd en recht. De voeten zijn rond en van gemiddelde grootte. American Curls hebben een staart die even lang is als het lichaam. De staart is breed bij de basis en loopt dun uit in een ronde punt.

Kop, oren en ogen

De kop van de American Curl is middelgroot en iets langer dan breed. De rechte neus heeft een lichte stop en de kin is stevig. De gekrulde oren zijn het meest kenmerkend voor de American Curl: de oorschelp is omgebogen naar de top van de schedel. De oren zijn matig groot en breed aan de basis, met ronde uiteinden. De kat heeft walnootvormige, grote ogen die ver uit elkaar staan. De oogkleur is diep en egaal en heeft geen overeenkomsten met de kleur van de vacht.

Vacht

De vacht kan halflang- of kortharig zijn. De vacht voelt fijn en zijdeachtig aan. Bij beide vachttypes is de ondervacht van de American Curl beperkt.

Gewicht

Het gewicht van de American Curl ligt tussen de 3 tot 5 kg.

Producten voor de American Curl