Service
Winkelmandje
Menu

Kattengras

Het eten van gras is heel natuurlijk voor katten, ondanks dat zij echte vleeseters zijn. Dit verschijnsel ontstaat vanuit een natuurlijke behoefte aan foliumzuur.

Meer informatie

1 - 8 van 8 Producten

Foliumzuur is een B6-vitamine die hemoglobine aanmaakt in de rode bloedcellen. Hemoglobine zorgt ervoor dat er zuurstof vervoert kan worden door het lichaam. Bij een tekort aan dit stofje kan bloedarmoede optreden. In gras zit foliumzuur. Uw kat kan dit stofje zelf niet aanmaken en moet dit uit zijn voeding halen. In commerciële voedingen zit tegenwoordig voldoende foliumzuur, maar katten blijven de drang houden om gras te eten.

Daarnaast zorgt het eten van kattengras voor het uitbraken van haarballen. Wist u dat huiskatten zo’n 60% van hun dag besteden aan de verzorging van hun vacht? Een kat die zichzelf wast, likt haren op. Die komen in het maagdarmkanaal terecht. Door haarballen uit te braken kunnen verstoppingen van het spijsverteringsstelsel voorkomen worden.

Gras voor de binnen- en buitenkat

Tegenwoordig kunt u kattengras als plantje kopen of zaadjes van kattengras kopen en deze zelf planten. Dit is ideaal voor katten die niet buitenkomen en anders aan kamerplanten gaan knagen. Kamerplanten kunnen giftig zijn, waardoor het goed is om uw kat een alternatief aan te bieden.

Buitenkatten kunnen hun vertering stimuleren door grassen in de natuur te vinden. Niet alle grassoorten zijn echter geschikt om te eten voor uw buitenkat! Sommige grassoorten kunnen irriterend werken of hebben scherpe randjes met weerhaakjes. Buitengras kan daarnaast ook behandeld zijn met pesticiden of andere chemische stoffen. Het is daarom verstandig om ook voor uw buitenkat kattengras te kopen. Deze bevatten vitamines en mineralen en zijn malser.

Wilt u uw kat voorzien van kattengras? Bij Medpets vindt u verschillende artikelen waarmee u zelf kattengras kan kweken voor uw buitenkat of huistijger. Bekijk onder andere de Catit Senses 2.0 Grass Planter en het GimCat Kattengras.

Kattengras voor kittens

Jonge katten verliezen nog bijna geen haren. Het is daarom nog niet noodzakelijk om uw kitten van kattengras te voorzien.

Andere oplossingen

Liever geen plantje in huis? Kies dan voor een alternatief als de GimCat Anti-Hairball Tabs. Deze smakelijke kattentabs ondersteunen uw kat bij de natuurlijke afvoer van ingeslikte haren.