Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Kattensnoepjes

Katten zijn dol op snoepjes en bij Medpets hebben we een uitgebreid assortiment aan diverse smaken kattensnoepjes. Van smakelijke kip tot heerlijke zalm en van grote tot kleine traktaties, er is voor elke kat wel iets lekkers te vinden. Verwen uw geliefde kat met de lekkerste traktatie uit ons assortiment!

Meer informatie

1 - 24 van 84 Producten

Kattensnoepjes zijn er in alle soorten, maten en smaken. Er zijn kattensnoepjes die u echt als tussendoortje geeft. Er zijn echter ook kattensnoepjes die een aanvullende functie hebben voor de gezondheid van uw kat! Denk aan snoepjes die haarballen voorkomen of een gezond gebit ondersteunen. U moet hier wel onderscheid maken tussen de gezondheidssnacks en de dieetsnacks. Gezondheidssnacks zijn bedoeld om de gezondheid van uw kat te ondersteunen. Dieetsnacks zijn geïndiceerd om bij bepaalde gezondheidsproblemen in te zetten.

We zullen de verschillende soorten kattensnoepjes kort bespreken met enkele voorbeelden.

Gezonde kattensnoepjes

Gezonde kattensnoepjes zijn de gezondheidssnacks die u in eerste instantie geeft als beloning, maar die uw kat daarnaast kunnen ondersteunen bij milde gezondheidsklachten. Denk aan haarballen, het voorkomen van tandplak en een gezonde vacht.

Anti Haarbal snoepjes

Kattensnoepjes kunnen zo zijn samengesteld dat ze uw kat kunnen helpen om haarballen te voorkomen of op te lossen. Voorbeelden van deze kattensnoepjes zijn:

Kattensnoepjes voor het gebit

Kattensnoepjes kunnen extra toevoegingen bevatten zodat ze ervoor zorgen dat uw kat minder snel tandplak vormt. Voorbeelden van deze kattensnoepjes zijn:

Kattensnoepjes voor de vacht

Er zijn kattensnoepjes met extra vitamines en mineralen ter ondersteuning van een gezonde huid en vacht. Dit zijn bijvoorbeeld:

Kattensnoepjes voor gezonde urinewegen

Katten die aanleg hebben voor urinewegproblemen en blaasgruis kunnen baat hebben bij snoepjes met bijvoorbeeld cranberries. Een voorbeeld van zo’n snoepje is:

Kattensnoepjes die de gewrichten van uw kat ondersteunen

Grote katten kunnen gevoelig zijn voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen. Ook oudere katten hebben risico op artrose. Het kan dan geen kwaad om een kattensnoepje te kiezen dat hier wat extra aandacht aan geeft, zoals:

Kattensnoepjes met vitamines

Veel kattensnoepjes bevatten extra vitamines en mineralen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Voorbeelden van kattensnoepjes met vitamines zijn:

Vleessnacks

Katten houden van vlees. Daarom is er een ruim assortiment kattensnoepjes met een hoog vleesgehalte. Denk bijvoorbeeld aan de Vitakraft Cat Yums. Andere voorbeelden van vleessnacks zijn:

Vegetarische kattensnoepjes

Zoekt u vegetarische snoepjes voor uw kat, dan zijn er een aantal snoepjes van GimCat waar u uit kunt kiezen:

Deze snoepjes voor uw kat zijn gemaakt van melk/zuivel en plantaardige producten.

Hypoallergene kattensnoepjes

Veel katten hebben last van een voedselovergevoeligheid. Ook deze katten willen we graag belonen. Daarom zijn er speciale kattensnoepjes ontwikkeld met zo min mogelijk allergenen om ook deze katten een traktatie te kunnen geven. Dit zijn bijvoorbeeld:

In veel gevallen kunt u katten met een voedselovergevoeligheid ook belonen met een 100% vleessnack van een soort die uw kat goed verdraagt. Bijvoorbeeld eend of garnalen.

Kattensnoepjes met krokante buitenkant

Veel kattensnoepjes hebben een krokante buitenkant met een zachte binnenkant. Denk aan de Dreamies kattensnoepjes en de GimCat Nutri Pockets in verschillende smaken.

Zachte kattensnoepjes

Omdat niet alle katten houden van krokante snacks zijn er ook zachte beloningssnoepjes voor katten. Denk aan:

Kattensnoepjes met kattenmelk

Voor katten die gek zijn op melk zijn er speciale kattensnoepjes met kattenmelk:

Kattensnoepjes met kattengras

Naast het echte kattengras zijn er ook kattensnoepjes waarin kattengras is verwerkt:

Dieetsnacks voor katten

Als katten ziek worden is het vaak lastig om toch nog een passende beloning te vinden. Gelukkig zijn er een aantal snacks die bij de meeste indicaties nog gegeven mogen worden. Dit zijn bijvoorbeeld:

Kattensnoepjes voor katten met blaasgruis

Katten met blaasgruis kunnen niet alles eten. Dat maakt dus ook dat niet alle snoepjes geschikt zijn voor katten met blaasgruis. Heeft uw kat bijvoorbeeld struviet, dan kunt u de volgende snacks veilig geven:

Dieetsnacks voor katten met gebitsproblemen

Katten met gebitsproblemen kunnen baat hebben bij speciale snacks die tandplak vorming remmen of zelfs oplossen en de ontsteking in de bek kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan snacks als:

Dieetsnacks ter ondersteuning van de weerstand

Katten met niesziekte kunnen ondersteund worden met L-lysine. Hoe fijn als dit dan in de vorm van een snoepje kan worden gegeven? Kies dan bijvoorbeeld voor:

Hoeveel kattensnoepjes mag u uw kat geven per dag?

Geef uw kat niet te veel kattensnoepjes. Dit kan ertoe leiden dat uw kat minder van zijn normale voeding wil eten en daardoor te weinig voedingsstoffen binnen gaat krijgen. Uw kat kan ook risico lopen om overgewicht te ontwikkelen. Geef niet meer dan 10 procent van de dag hoeveelheid voeding als snack aan uw kat.

Op de meeste kattensnoepjes staat een maximale hoeveelheid per dag aangegeven. Houd u altijd aan deze richtlijnen.

Mogen kittens kattensnoepjes

Ook kittens wilt u graag kunnen belonen met een lekker snoepje. Houd er wel rekening mee dat u altijd een snack kiest die geschikt is voor kittens.

Kattensnoepjes kittens

Binnen het assortiment kattensnoepjes zijn er een aantal geschikt voor kittens. Dat zijn:

Naast kattensnoepjes zijn er nog vele andere soorten snacks voor katten. Bekijk ons volledige assortiment Snacks voor Katten.