Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Kattenbak en Kattenbakvulling

Vind de perfecte combinatie voor een frisse kattenomgeving. Ontdek ons assortiment kattenbakken en kattenbakvullingen die geuren neutraliseren, vocht absorberen en zorgen voor een hygiënische en comfortabele plek voor uw kat om zijn behoeften te vervullen. Het kiezen van de juiste optie draagt bij aan het creëren van een comfortabele, stressvrije omgeving voor een gezonde en gelukkige kat.

Meer informatie

1 - 24 van 136 Producten

Welke kattenbak moet ik kiezen?

Een kattenbak is natuurlijk onmisbaar voor uw kat! Medpets heeft verschillende soorten kattenbakken in het assortiment, waardoor het soms lastig is om te kiezen. Om te bepalen welke kattenbak u het beste kunt aanschaffen, is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van uw kat. Heeft uw kat duidelijk wat meer behoefte aan privacy? Dan kunt u het beste kiezen voor een gesloten kattenbak, zoals de Moderna Cat Concept. Wanneer uw kat graag overzicht heeft, kunt u het beste kiezen voor een open kattenbak. Bijvoorbeeld de PeeWee Ecominor. Voor katten die graag staand plassen of veel graven kan een kattenbak met boven ingang een uitkomst bieden. Op deze manier blijft de grit ook in de bak! De Savic Hop In Kattenbak is hier een goed voorbeeld van. Geen zin om iedere dag uw kattenbak te onderhouden? Dan is een zelfreinigende kattenbak iets voor u!

Waar kan ik de kattenbak het beste plaatsen?

Wanneer u een kattenbak heeft aangeschaft die bij uw kat past moet u gaan beslissen waar u de kattenbak gaat neerzetten. U kunt de kattenbak het beste in een rustige ruimte plaatsen waar uw kat zich veilig voelt met weinig afleidingen.

Heeft u meerdere katten? Plaats dan meerdere kattenbakken, maar let erop dat ze niet te dicht bij elkaar staan in verband met privacy en territorium.

Soorten kattenbakvulling

Net als met kattenbakken zijn er veel verschillende soorten kattenbakvulling. Hier is het wederom belangrijk om te kijken naar de behoeften van uw kat.

Klontvormende kattenbakvulling

De meest populaire keuze onder katteneigenaren is klontvormende kattenbakvulling, bijvoorbeeld die van Gritty. Dit type kattenbakvulling vormt klonten wanneer het in aanraking komt met urine, die u er vervolgens zo uit kunt scheppen.

Natuurlijke kattenbakvulling

Natuurlijke kattenbakvulling, zoals de PeeWee houtkorrels, neemt uitstekend vocht op, maar is minder effectief wat betreft geurcontrole en klontvorming, waardoor de kattenbak vaker verschoond moet worden.

Silicaat kattenbakvulling

Tot slot kunt u kiezen voor silicaat kattenbakvulling. Deze bestaat uit kleine gelkorrels die geurtjes vasthouden en vocht absorberen. Wanneer de silicaat vulling in aanraking komt met urine vormt het een vaste gelachtige substantie. Deze kattenbakvulling is geschikt voor katten met een allergie, omdat het niet stoft.