Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Frisbee

Doen u en uw viervoeter al aan Dog Frisbee? U als baasje gooit het ronde, schijfvormige speeltje door de lucht, waarna uw hond het dient op te vangen.

Meer informatie

1 - 10 van 10 Producten

Houdt uw hond van rennen, springen en apporteren? Dan is frisbee hét spelletje voor hem! Frisbeeën versterkt jullie band en is een goede manier om de algehele conditie van uw hond te verbeteren.

Dog Frisbee, ook iets voor uw hond?

Dog Frisbee is een leuke, maar intensieve sport. In principe zou u elke hond frisbeeën kunnen aanleren. Sommige honden zijn echter minder enthousiast over het spelletje. Het is dan aan u als baasje om het spelletje interessant te maken voor uw hond. Natuurlijk speelt ook het ras van uw hond mee. Bepaalde rassen zijn eenmaal sneller en soepeler dan andere rassen. Voor grotere, robuuste hondenrassen kan het springen en rennen te belastend zijn. Daarnaast vinden honden met een korte snuit het moeilijk om de frisbee in hun bek te houden. Gelukkig geldt voor bijna elke sport: oefening baart kunst. Zolang jullie het een leuk spelletje vinden, is alles mogelijk!

De juiste frisbee

De harde, plastic frisbee die we zelf gebruiken om te frisbeeën, is niet geschikt voor uw hond. Deze discs zijn doorgaans scherp en hard, waardoor de hondenbek kan beschadigen. Bij Medpets vindt u verschillende soorten frisbees die perfect zijn om samen met uw hond te gebruiken. Bekijk hier onder andere de KONG Flyer Frisbee die gemaakt is van flexibel, zacht rubber. Wilt u uw jonge hond al vroeg kennis laten maken met Dog Frisbee? Dan is de KONG Puppy Flyer Frisbee voor puppy’s een geweldig alternatief.

Het spel

Dog Frisbee kan thuis gespeeld worden, maar er zijn ook cursussen die worden gegeven op de hondenclub. Om het spel zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat er een aantal stappen worden opgevolgd.

  • Oefen eerst zelf om met de frisbee te gooien, zonder uw hond.
  • Bouw het frisbeeën met uw hond rustig op; wanneer u begint met trainen, gooi de frisbee dan nooit erg ver of hoog.
  • Omdat uw hond het vangen nog moet leren, is het verstandig de disc nooit recht op uw hond af te gooien.

Wanneer jullie het frisbeeën goed onder de knie hebben, kunt u er ook voor kiezen om deel te nemen aan wedstrijden.