Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

MSM voor paarden

MSM is een supplement wat veel gebruikt wordt voor paarden. MSM staat voor MethylSulfonylMethaan en dit heeft verschillende belangrijke functies in het paardenlichaam.

Meer informatie

1 - 24 van 26 Producten

Wat is MSM?

MSM bevat, zoals de naam MethylSulfonylMethaan al zegt, zwavel. Zwavel is een mineraal dat het lichaam dagelijks nodig heeft. In natuurlijke vorm komt het vaak te weinig voor in het voer dat paarden eten. Daarom zien we regelmatig een tekort aan MSM bij paarden.

Hoe werkt MSM bij paarden?

MSM is een stof die erg belangrijk is voor gezond bindweefsel, gezonde spieren en pezen en een goede weerstand. Het draagt in het lichaam bij aan de aanmaak van nieuwe cellen en een goede doorbloeding van weefsel. Een tekort kan dus leiden tot symptomen als een doffe vacht, slechte hoeven en gewrichts- en bandenproblemen.

Om uw paard te ondersteunen kan het dus helpen een MSM supplement van goede kwaliteit te geven. Zo weet u zeker dat uw paard geen tekort heeft.

Welke supplementen met MSM voor paarden zijn er?

Er zijn heel veel verschillende supplementen met MSM voor paarden. Dit kunnen supplementen zijn die 100% bestaan uit MSM, zoals de Puur MSM en de Synovium MSM Pure.

Omdat het vaak wordt ingezet voor paarden met meerdere klachten, zijn er ook veel combinatiepreparaten die MSM bevatten. Denk aan:

  • een combinatie met biotine, methionine en calcium om de huid en hoeven te ondersteunen, zoals in de NAF Biotin Plus,
  • een combinatie met Vitamine E en Selenium om de algehele weerstand te ondersteunen, zoals in PharmaHorse Vitamine E Excellent en
  • een combinatie met glucosamine en chondroitine sulfaat om de gewrichten extra te ondersteunen, zoals in HorseFlex JointPower. Deze laatste combinatie lichten we wat verder toe.

Glucosamine en MSM voor paarden

Voor paarden zijn er dus combinatie producten waarin glucosamine met MSM worden gecombineerd. Deze specifieke combinatie geeft een sterker effect dan deze stoffen afzonderlijk. Zeker in het geval van osteoartritis klachten is onderzocht dat de combinatie van glucosamine met MSM zorgt voor een sterkere afname van pijn en zwelling in de gewrichten en een betere functionaliteit in een gewricht. Het heeft daarbij een pijnstillend en ontstekingsremmend effect.

Verschillende vormen van MSM voor paarden

MSM kan in verschillende vormen worden aangeboden. De meest gebruikte vorm is MSM poeder. Dit is de variant die als voedingssupplement wordt aangeboden. Maar MSM kan dus ook goed uitwendig worden toegepast. Dan is het er bijvoorbeeld als gel, zoals in de Synovium Ginger MSM Liniment, waarmee u vermoeide en stijve spieren kunt verzorgen. Een andere vorm is zalf, zoals in de NAF NaturalintX MSM Zalf, waarmee een geprikkelde huid kan worden verzorgd. Hiervoor kan ook een spray worden gebruikt, zoals de NAF Love The Skin Spray, met MSM en kruidenextracten om de gevoelige huid te verzorgen en te verzachten.

Hier vindt u ons complete overzicht van supplementen met MSM voor uw paard.