Service
Winkelmandje
Menu

Leibanden, halsbanden en tuigjes voor honden

Op het moment dat u met uw hond aan de wandel gaat, moet u hem kunnen aanlijnen. Daar zijn talloze opties voor. Halsbanden, hoofdhalsbanden, tuigjes, riemen, leibanden, rollijnen, sliplijnen… We kunnen nog wel even doorgaan! Medpets heeft een grote selectie halsbanden, leibanden en tuigjes. In deze categorie vindt u ongetwijfeld een item wat zowel goed bij u als uw harige vriend past!

Meer informatie

1 - 24 van 291 Producten

Leibanden, halsbanden, tuigjes. Deze keuze is reuze, maar wat kunt u nu het beste kiezen? Het kiezen van de juiste leiband, halsband of tuig voor uw hond is erg belangrijk voor het comfort, de veiligheid en het welzijn van uw trouwe viervoeter. Iedere hond is anders dus het is belangrijk om ook rekening te houden met de behoeften van uw hond.

Leiband

Een leiband is een van de meest essentiële accessoires voor het uitlaten van uw hond. Met verschillende opties variërend van klassieke leibanden tot rollijnen en slip- of jachtlijnen, is er voor iedere hond en baasje een geschikte keuze.

Klassieke leibanden zijn vrij simpel, maar wel heel erg praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en lengtes. De Ruffwear Knot-a-Leash is een simpele leiband verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

De rollijnen van Flexi zijn razend populair. Deze riemen rollen automatisch op waardoor u de lengte van de lijn snel en makkelijk kunt aanpassen op de omgeving. Deze riemen zijn vaak comfortabel voor het baasje vanwege het ergonomische handvat. Wanneer uw hond veel trekt kunt u beter voor een klassieke hondenriem kiezen.

Een slip- of jachtlijn (ook wel een trainingslijn genoemd) is een halsband en riem in een, waardoor u uw hond snel kunt aanlijnen. Ideaal dus wanneer uw hond regelmatig losloopt! Deze lijn bestaat uit een lus voor uw hand en een lus voor de nek van uw hond. De riem moet wel voorzien zijn van een veiligheidsstop om te voorkomen dat de halsband te klein of te groot wordt voor uw hond. De Hunter Retriever Lijn is een ideale lijn die verkrijgbaar is in diverse kleuren.

Hondentuig of halsband?

U kunt ervoor kiezen om zowel een halsband als een hondentuig aan te schaffen. Een hondentuig is een betere optie wanneer u een lange wandeling gaat maken, omdat dit een stuk comfortabeler is voor uw hond. De kracht wordt evenredig verdeeld waardoor de gewrichten minimaal belast worden. Bij kleinere honden kunt u kiezen voor een standaard hondentuig en bij grotere honden kunt u beter kiezen voor een Y-tuig. Deze ontlasten de nek en keel. Heeft uw hond de neiging om te ontsnappen? Kies dan voor een anti-ontsnappingstuig.

Een halsband is makkelijk wanneer u uw hond snel wilt uitlaten, omdat ze deze vaak al om hebben, waardoor u simpelweg alleen de leiband eraan hoeft te klikken. Een halsband is nadelig voor honden die veel trekken, omdat alle kracht wordt opgevangen met de nek.