Service
Winkelmandje
Menu

Muilbanden

Op sommige momenten kan een muilkorf bij honden een uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan honden die uit angst kunnen bijten of agressief kunnen reageren op andere honden. Daarnaast kan een muilkorf ook uitkomst bieden als honden niet aan een wond mogen likken of geregeld snuffelen in afval.

Meer informatie

1 - 11 van 11 Producten

Muilkorf hond

Wat doet een muilkorf bij een hond? Een muilkorf bij een hond zorgt voor een stukje veiligheid bij agressieve of juist bange honden. Een hond die bijt loopt het risico om in beslag genomen te worden. Een muilkorf kan ook voor een stukje ontspanning zorgen bij de baas, waardoor de hond ook minder stress zal ervaren.

Zwarte hond met muilkorf

Comfortabele pasvorm

Bij het aanschaffen van een muilkorf, is het erg belangrijk om een goede pasvorm uit te kiezen. Niet alle honden hebben dezelfde snuit, dus het is erg belangrijk om de maten goed op te meten. Voor honden met een lange neus, is de Baskerville Classic Muzzle Muilkorf zeer geschikt. Deze muilkorf heeft namelijk een vierkant vorm, waardoor langere neuzen beter in deze muilkorf passen. Voor de rassen Mastiff, Rotweiler en Bull Mastiff heeft deze muilkorf bredere pasvormen. Bij de Julius K9 Muilkorf kunt u de maat bepalen op het ras. Deze formaten zijn wel een indicatie. Het is daarom belangrijk dat u uw hond goed opmeet. Door de maten van uw hond goed op te meten, kunt u een muilkorf uitkiezen die het meest comfortabel zal zitten.

Hoe bevestigt u een muilkorf

Het belangrijkste is dat een muilkorf altijd comfortabel zit en de hond altijd goed kan hijgen. Bij het bevestigen van een muilkorf kunt u als baasje op de volgende punten letten:

  • Plaats de muilkorf rustig over de snuit. Hierna moet het mogelijk zijn dat uw hond nog kan hijgen en zijn/haar tong nog vrij kan bewegen
  • Verstel de nek lus en de nekband. Hierbij is het belangrijk dat yw hond nog normaal kan blijven ademhalen en de ogen niet strak getrokken worden. Zorg er voor dat er genoeg ruimte is tussen het neusvlak en de muilkorf
  • Controleer altijd of de muilkorf goed over de neus zit, zodat hij niet naar voren of achteren kan verplaatsen
  • Laat uw hond altijd wennen aan de muilkorf, in het begin zal het altijd even wennen zijn en willen ze zichzelf het liefste van de muilkorf ontdoen. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat dit niet lukt.