Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Anti-Schrokbakken voor Katten

Geef uw kat een kalme en gezonde eetervaring met een van onze anti-schrokbakken. Deze bakken vertragen het eetproces van uw kat, waardoor ze rustiger eten en meer kunnen genieten van hun maaltijd. De unieke vorm en structuur dwingen uw kat om langzamer te eten, wat kan helpen bij spijsverteringsproblemen en het voorkomen van braken na het eten.

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Verschillende soorten schrokbakken

Lik mat: Een lik mat kan een slimme oplossing zijn als uw kat te snel eet. Vul de lik mat met de favoriete traktatie van uw kat en laat hem of haar dit rustig oplikken. Dit zorgt voor een langere etenstijd en vermindert stress en angst. Een lik mat voorkomt ook snorharenstress en stimuleert natuurlijk likgedrag.

Anti-schrokbak: Een anti-schrokbak, zoals die van District 70, bevat unieke patronen en structuren die het eettempo van uw kat vertragen. Door dit speciale ontwerp wordt uw kat aangemoedigd om op een rustiger tempo te eten. Deze aanpassing in eetgedrag draagt bij aan een gezondere spijsvertering en vermindert de kans op overgeven na het eten.

Slow feeder: Een slow feeder zorgt ervoor dat uw kat meer moeite moet doen om bij zijn eten te komen. Hierdoor eet hij niet alleen langzamer, maar wordt hij ook mentaal gestimuleerd. Dit maakt de eetervaring voor uw kat nog plezieriger en boeiender.

De voordelen van langzamer eten

Langzamer eten biedt verschillende voordelen voor katten:

  • Verbeterde spijsvertering: Langzamer eten moedigt katten aan om beter te kauwen, wat de spijsvertering bevordert. Hierdoor wordt voedsel efficiënter afgebroken en gemakkelijker verteerd.
  • Voorkomt verstikkingsgevaar: Katten die te snel eten, lopen het risico zich te verslikken. Langzamer eten vermindert dit risico, waardoor de kans op spijsverteringsproblemen afneemt.
  • Gewichtsbeheersing: Langzamer eten geeft katten meer tijd om te beseffen dat ze vol zitten. Dit kan helpen bij het voorkomen van overeten en bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht.
  • Mentale stimulatie: Slow feeders en andere methoden voor langzamer eten zorgen voor mentale uitdagingen, wat goed is voor de geestelijke gezondheid van katten. Het stimuleert hun denkvermogen en maakt het eten een interactieve bezigheid.

Het aanmoedigen van langzamer eten bij katten draagt bij aan hun algehele welzijn, verbetert de spijsvertering, vermindert gezondheidsrisico’s en draagt bij aan een gelukkig, tevreden huisdier.