Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Vlooiendruppels hond

Een van de meest gebruikte en gemakkelijkste vorm om vlooien te bestrijden én te voorkomen is het gebruik van een anti-vlooienmiddel in vloeistof vorm: de vlooiendruppels.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 24 van 30 Producten

Hoe gebruikt u een vlooienpipet voor honden?

Vlooiendruppels zitten in een kleine, makkelijk te hanteren pipet. Knijp de pipet uit in de nek van je hond (lees hiervoor de gebruiksaanwijzing goed door) en deze is over het algemeen 4 weken beschermd tegen vlooien. Er zijn echter ook vlooiendruppels die langer of juist korter werkzaam zijn.

Hoe snel werkt een vlooienpipet bij uw hond?

Het is afhankelijk van de werkzame stof wanneer vlooien dood gaan na het geven van een pipet. De meeste vlooiendruppels hebben een volledige werkzaamheid binnen 24 á 48 uur. Er zijn ook producten die sneller werken. Zo werkt de Vectra 3D al na 2 uur.

Hoe vaak geeft u een vlooienpipet aan uw hond?

Over het algemeen geeft u elke 4 weken of maandelijks een pipet tegen vlooien aan uw hond. Hoe lang een pipet werkt is afhankelijk van de pipet die u kiest. Lees dus altijd goed de bijsluiter om te zien hoe vaak u uw viervoeter moet behandelen.

Vlooiendruppels ook werkzaam tegen teken

Er zijn ook vlooiendruppels, zoals Fronline Combo Spot On Hond, die naast vlooien ook tegen teken beschermen. Een product als Advantix, beschermt bovendien tegen zandvliegen en muggen (alleen voor de hond). Het is van belang alle dieren in een huishouden tegelijkertijd te behandelen.

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien en teken. De Vlooien- & Tekenwijzer van Medpets vertelt alles wat u moet weten over vlooien en teken!