Service
Winkelmandje
Menu

Advantix

Kies uw product (10 varianten)
Nu besteld, donderdag in huis
€ 33,95
(€ 5,66 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis terugsturen
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Advantix

  Advantix met de werkzame bestanddelen Permethrine en Imidacloprid is een snelwerkend middel dat werkt tegen vlooien, teken en luizen. Ook is het een middel dat teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen afweert. Deze parasieten kunnen verschillende ziekten overbrengen op uw hond. De afwerende werking van Advantix vermindert dit risico. Advantix is een spot-on anti-vlooien en tekenmiddel voor de hond en wordt aangebracht met pipetjes. Advantix zorgt voor het zogenoemde hot foot effect. Teken die terechtkomen op de vacht van de behandelde hond reageren alsof ze op een hete plaat lopen. Ze hebben geen tijd om zich vast te hechten en vallen op de grond waar ze sterven.

  Het is van groot belang om te voorkomen dat de teek het dier kan bijten. Teken zijn dragers van ernstige ziektes, zoals Babesiose en de ziekte van Lyme. Zolang ze zich niet vasthechten, kunnen ze die kiemen niet overbrengen op de gastheer, en blijven uw hond en uzelf gezond. Teken kunnen namelijk ook aan jou ziektes overbrengen. Teken die reeds op de hond aanwezig zijn dienen te worden verwijderd met bijvoorbeeld een tekenhaak of tekentang. Advantix blijft ook werkzaam na blootstelling aan water. U kunt de hond echter na het aanbrengen van de pipet beter niet direct wassen.

  Hoe snel werkt Advantix?

  Advantix werkt binnen 24 uur. Het middel is geschikt voor honden met een vlooienallergie.

  Hoe lang werkt Advantix?

  • Advantix beschermt uw hond gedurende 4 weken tegen nieuwe vlooien.
  • Doodt teken en beschermt uw hond gedurende 3 tot 4 weken tegen nieuwe teken.
  • Doodt bijtende luizen.
  • Beschermt uw hond tegen zandvliegen (2 tot 3 weken), muggen (2 tot 4 weken) en stalvliegen (4 weken).

  Hoe vaak gebruikt u Advantix?

  Om tegen vlooien en teken te beschermen is het voldoende om elke 4 weken een nieuwe pipet Advantix toe te dienen. Gebruikt u het voor de bescherming tegen zandvliegen, dan mag u elke 2 weken een pipet geven.

  Welke Advantix heb ik nodig voor mijn hond?

  • Honden met een lichaamsgewicht van 1.5 - 4 kg: Advantix 40/200
  • Honden met een lichaamsgewicht van 4 - 10 kg: Advantix 100/500
  • Honden met een lichaamsgewicht van 10 - 25 kg: Advantix 250/1250
  • Honden met een lichaamsgewicht van 25 - 40 kg: Advantix 400/2000
  • Honden met een lichaamsgewicht van 40 - 60 kg: Advantix 600/3000

  Druppel de inhoud van de pipet tussen de haren op de intacte huid tussen de schouderbladen van uw hond. Bij honden zwaarder dan 10 kg wordt aangeraden om de inhoud van de pipet gelijkmatig te verdelen over vier verschillende plaatsen vanaf de schouderbladen tot de staartbasis van uw hond.

  Wanneer kan ik Advantix beter niet gebruiken?

  Advantix mag niet gebruikt worden bij alle katten, pups die jonger zijn dan 7 weken, pups die een lichaamsgewicht onder 1,5 kg hebben en bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen. Voor katten gebruikt u de Seresto Kat.

  Wat zijn de voordelen van Advantix?

  Advantix bevat als werkzame stoffen Permethrine en Imidacloprid. Deze combinatie maakt dat het tegen de meeste insecten en spinachtigen werkzaam is en tevens ook een werend effect heeft. Imidacloprid werkt zowel tegen volwassen als larvale vlooienstadia. Hierdoor kan het ook worden ingezet bij honden met een vlooienallergie. Het heeft een werende, dat wil zeggen anti-voedende, werking tegen teken, zandvliegen en muggen en verkleint zo het risico op ziektes die door deze parasieten worden overgebracht.

  Het middel is veilig toe te dienen tijdens dracht en lactatie.

  Welke bijwerkingen heeft Advantix?

  Zoals elk diergeneesmiddel kan ook Advantix bijwerkingen hebben. Dit beperkt zich meestal tot voorbijgaande huidovergevoeligheid of lusteloosheid. Dit gaat doorgaans vanzelf over zonder behandeling. In zeer zeldzame gevallen kunnen gedragsveranderingen, maag-darmklachten en zenuwverschijnselen voorkomen. Ook deze zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht uw hond het product in grote hoeveelheid oplikken, dan kunnen neurologische verschijnselen optreden die symptomatisch behandeld moeten worden door de dierenarts.

  Mocht uw hond bijwerkingen laten zien na het gebruik van Advantix? Neem dan contact op.

  Ter info

  Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de druppels heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw hond dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Advantix ervaringen
 • Aanrader
  Door Rammeke, maandag 29 april 2024

  Het beste product tegen de vlooien

 • Advantix tegen vlooien en teken
  Door Marcella, maandag 29 april 2024

  Prima product, tot nu toe (11 jaar) nog nooit vlooien of teken gehad op de honden zelfs niet in Griekenland

 • advantix
  Door julienne, vrijdag 12 april 2024

  heel goed product en prijselijk

 • Levering
  Door Sabine Vanlommel, vrijdag 5 april 2024

  Snelle levering, goede service

 • Advantix
  Door Liselore, maandag 1 april 2024

  Product voor teken. Zeer tevreden over dit product. Zou het iedereen aanraden.