Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Tekenband kat

Teken zijn parasieten die zich aan uw kat hechten voor een bloedmaaltijd. Teken zijn vooral goed zichtbaar als ze zijn volgezogen. Soms ziet u teken lopen over de vacht op zoek naar een geschikte plek om zich vast te hechten. Teken komen in heel Nederland voor en zitten vooral in het gras.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 4 van 4 Producten

Vlooien- en tekenband kat

Er zijn verschillende producten die u in kunt zetten tegen teken. Een tekenband is één van de opties om uw kat te beschermen tegen teken. Medpets heeft verschillende anti tekenbanden in het assortiment. De meeste halsbanden tegen teken werken ook tegen vlooien. De Seresto Kat is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook banden die op een natuurlijke manier teken afweren. Als uw kat bijvoorbeeld bij uw in bed slaapt of veel bij uw kinderen ligt, is het wellicht beter om te kiezen voor een ander soort product tegen teken.

Hoe werkt een tekenband bij uw kat

Een tekenband geeft zijn stoffen geleidelijk af aan de huid en vacht van een dier. De werkzame stof wordt vanaf de halsband verspreid over de hele huid. De stoffen zitten dan ook in de vacht van de hond of kat. De werkzame stoffen worden niet of maar tot in hele lage concentraties in het bloed opgenomen. Omdat de werkzame stoffen zich over het lichaam moeten verspreiden wordt vaak aangegeven dat de band zijn optimale werking heeft bereikt na ongeveer 1 week. De band zit goed als u 2 platte vingers tussen de tekenband en de hals van de kat kunt doen. Er mogen ook niet teveel haren tussen de band en de huid zitten.

Natuurlijke tekenband voor katten

Wilt u liever geen chemische insecticiden gebruiken, dan zijn er natuurlijke tekenbanden voor katten. Een voorbeeld hiervan is de TPD Vlo & Teek Stop en de Knock Off Vlooien-tekenband. Deze halsbanden zijn op basis van dimethicone. Daarnaast hebben we producten die ultrasone pulsen zenden die teken op afstand houden, zoals van het merk Tickless. Er zijn ook zogenaamde keramische tekenbanden. De meeste natuurlijke producten hebben vooral een werende werking. Hierdoor is het vooraf moeilijk te voorspellen wat de effectiviteit is.

Download ook ons Stappenplan: “hoe verwijdert u een teek?” voor de stappen die u maakt om een teek te verwijderen. Handig voor onderweg of op vakantie!