Service
Winkelmandje
Menu

Verkoeling Hond

Oververhitting kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van honden. Honden hebben namelijk vrijwel geen zweetklieren.

Meer informatie

1 - 24 van 79 Producten

Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor een hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan organen, een coma of in ernstige gevallen zelfs een overlijden. Deze categorie bevat een erg breed aanbod verkoelingsproducten die uw hond zal ondersteunen tijdens de warme zomermaanden. Deze categorie bestaat uit een aanbod hondenzwembaden, verkoelingsmatten, waterspeelgoed en zwemvesten.

Hondenzwembad

Medpets heeft drie hondenzwembaden in het assortiment. Deze zwembaden zijn allemaal makkelijk op te zetten en geven uw hond een plekje om lekker af te koelen tijdens warm weer. Alle zwembaden zijn gemaakt van sterk kunststof en zijn beschikbaar in drie verschillende maten, waardoor er voor elk hondenras een passend zwembad is.

Koelmatten

Er zijn verschillende koelmatten en dekens waar de hond op kan liggen tijdens warme dagen, na inspanning of bijvoorbeeld tijdens het reizen. Ook biedt een koeljacket of koelband verkoeling bij hitte. Deze koelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en groottes en kunnen gebruikt worden in een auto, in manden, bedden, benches of gewoon op de grond. De koelmatten werken door middel van lichaamscontact en daardoor heeft u geen water, elektriciteit of vriezer nodig.

Waterspeelgoed

Medpets heeft een groot aanbod waterspeelgoed in het assortiment. Denk hierbij aan verschillende speelballen, waterfonteinen, frisbee’s en nog veel meer. Veel van dit speelgoed is vulbaar met water of kan op water drijven. Al met al zal dit waterspeelgoed zorgen voor het nodige amusement tijdens de warme zomermaanden.

Zwemvesten

Zwemvesten bieden uw hond meer veiligheid in en rondom het water. Erg functioneel tijdens het zwemmen, spelen, trainen of tijdens een bootreis. Medpets heeft drie verschillende zwemvesten in het assortiment, met elk hun eigen kleur of grootte. De pasvorm is erg belangrijk bij een zwemvest, want u wilt natuurlijk dat het vestje goed zit.