Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Hondenbadjassen

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Een hondenbadjas, zoals bijvoorbeeld de lief! Girls Hondenbadjas is daar een goede uitkomst voor. Wanneer uw hond uit het water komt slaat u direct de badjas om uw hond heen zodat de vacht alvast kan drogen. Ook voor na het wassen van uw hond is een badjas ideaal. Bij de aankoop van een hondenbadjas zijn een aantal punten belangrijk. Zorg ervoor dat de badjas goed aansluit. Om de juiste maat te bepalen voor uw hond meet u de lengte van hals tot begin staart. Verder moet uw hond wel voldoende bewegingsvrijheid hebben om nog fijn te kunnen wandelen. Bij Medpets vindt u hondenbadjassen in alle soorten en maten. Bekijk snel welke badjas het beste bij uw hond past!

Vervanging voor de handdoek

Of het nu koud of warm weer is. Als uw hond uit het water komt is de vacht natuurlijk door en door nat. Afhankelijk van het type vacht verschilt het hoelang het duurt voordat deze droog wordt. Hoe langer en dikker de vacht, hoe langer het natuurlijk duurt. Het afdrogen met een handdoek is ook een optie, maar wanneer u krachtig gaat wrijven creëert u weer klitten in de vacht. Dat is natuurlijk iets wat u wil voorkomen. Bovendien absorbeert een handdoek alleen overtollig water, waardoor de vacht nog steeds vochtig aanvoelt. Een badjas kan daarentegen om de hond heen geslagen worden en voor een langere tijd vocht absorberen. Bovendien bevatten ze ook een sterke absorberende stof. Zie bijvoorbeeld de Eqdog Doggy Dry. Het materiaal van deze badjas bevat speciale microvezels waardoor de vochtopname sneller is dan normaal. Al met al is een hondenbadjas de ideale oplossing om de vacht van uw hond snel te drogen!

Houdt uw auto en huis schoon

Een groot voordeel van een badjas is dat u uw huis en auto een stuk schoner kan houden. Wanneer de vacht van uw hond is opgedroogd, kan het vuil namelijk gemakkelijker uit de vacht gehaald worden. Dus op de terugweg naar huis of naar de auto kunt u met de badjas de vacht van uw hond laten drogen, om vervolgens net voordat u de auto of het huis instapt het vuil uit de vacht te halen. Dit kan met de hand of met een borstel. Zo voorkomt u zo veel mogelijk vlekken in de bekleding van de auto of op meubelstukken. Met de Ruffwear Dirtbag Dog Drying Towel kunt u de badjas gemakkelijk aanlaten, aangezien de stof aan de buitenkant waterdicht is.

Voorkomt onderkoeling

Als uw hond ook met de koudere dagen graag in het water loopt of zwemt, is het belangrijk om uw hond goed warm te houden. Een badjas is daar een goede oplossing voor. Deze kunt u namelijk goed om het lichaam kleden. Zo vat uw hond niet te veel wind en voorkomt u voor zo ver het kan onderkoeling van uw hond. De RukkaPets Micro Light Bathrobe kan daarentegen ook voor verkoeling zorgen. Spoel hem uit in koud water en wring hem daarna goed uit. Dit zal als een lekkere verkoeling voelen voor uw hond!