Service
Winkelmandje
Menu

Medpets Inspiratiepagina

Ontdek onze nieuwste trends

Welkom bij de Medpets inspiratiepagina! Hier leest u alles over de nieuwste trends op het gebied van de verzorging van uw hond of kat. Of het nu gaat om het leukste speelgoed, de nieuwste supplementen of de lekkerste nieuwe snacks, u vindt het hier allemaal!

Tips van het Veterinaire team

In maart willen we weer aandacht besteden aan het voorkomen en bestrijden van vlooien. Het wordt weer warmer en daardoor neemt het risico op een vlooienbesmetting toe.

Wat kunt u doen om vlooien bij je huisdier te voorkomen:

  • Gebruik een geschikt preventief middel. We hebben een ruime keuze voor zowel honden als katten

Wat kunt u doen als u al last hebt van een vlooienplaag:

  • Besef dat 90% van de vlooienpopulatie (eitjes, larven en poppen) in de omgeving zit en niet op uw dieren
  • Behandel alle dieren met een (voor het dier geschikt) vlowerend en -dodend middel
  • Stofzuig dagelijks en gebruik een omgevingsspray
  • Kam uw huisdieren dagelijks om zo eventuele nog levende vlooien te verwijderen
  • Het kan wel 3-6 maanden duren voordat u uw dieren en huis weer helemaal vlovrij hebt!
  • Voorkomen is beter dan genezen: behandel uw huisdier het hele jaar door preventief tegen vlooien.

Ons Stappenplan Vlooien kunt u helpen om vlooien te voorkomen en te bestrijden!

De beste lente benodigdheden!

Heeft u al aan de juiste bescherming voor uw dier gedacht?

Ook nu zijn die vervelende beestjes, zoals vlooien, teken en wormen actief. Daarom is het belangrijk om uw huisdier ook nu al te beschermen. Bij Adimere zorgen ze voor een goede bescherming van uw huisdier. Dat betekent diergeneesmiddelen van hoge kwaliteit met een uitstekende bescherming tegen o.a. vlooien, teken, wormen en andere zandvliegen.
Adimere

Puur Natuur, supplementen met pure en natuurlijke ingrediënten

Tips van onze dierenarts

Meer tips

Ontdek de beste bescherming tegen vlooien en teken

Hoe vaak moet u een hond ontwormen?

Vraagt u zich ook wel eens af ‘hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?’ Lees en kijk dan even verder. Het is afhankelijk van de situatie van uw hond hoe vaak u hem of haar moet ontwormen. Komt uw hond regelmatig buiten op mogelijk besmette omgevingen zoals een hondenuitlaatveldje en komt hij veel in contact met andere honden? Krijgt uw hond rauw vlees of slakken? Jaagt uw hond wel eens op kleine dieren zoals vogels of muizen? Woont u in een gebied waar de vossenlintworm veel voorkomt? Allemaal vragen die u zichzelf moet stellen bij het vraagstuk ‘hoe vaak moet u een hond ontwormen?’. Wanneer uw hond een hoog risico loopt wordt het maandelijks ontwormen van de hond aangeraden. Loopt uw hond een laag risico wordt 1 à 2 keer per jaar aangeraden. Over het algemeen is het advies om 4x per jaar uw hond te ontwormen.
Hoe vaak moet u een hond ontwormen? - Medpets geeft tips!

Gezond ouder worden met Hill's

Wees alert op veranderingen in het lichaam en gedrag van oudere huisdieren, want dit kan een teken van ziekte zijn. Vroeg signaleren helpt om ziekten vroegtijdig op te sporen en zo uw hond of kat zo lang mogelijk fit en gezond te houden. Wat nu als uw dier ondanks alle goede zorgen toch ziek wordt? Dan zijn er speciale dieetvoedingen ontwikkeld die uw hond of kat ondersteunen bij een bepaalde aandoening.

Net als bij mensen, neemt bij oudere huisdieren de kans op gezondheidsproblemen toe. Daarom is het belangrijk dat u minimaal één keer per jaar met uw huisdier naar de dierenarts gaat voor een gezondheidscontrole, zeker wanneer uw huisdier ouder begint te worden. Voor honden en katten met gezondheidsproblemen is er Hill’s Prescription Diet. Dieetvoeding die door dierenartsen wordt aanbevolen en speciaal is samengesteld voor specifieke voedingsbehoeften die horen bij de aandoening van uw huisdier. Vraag uw dierenarts hoe Hill’s prescription Diet uw huisdier kan helpen.

Een frisse adem met Sanimal

Maand van het gebit met onze klanten