Service
Winkelmandje
Menu

Hondentondeuse

Hondentondeuses zijn niet alleen handig hulpmiddelen, maar ook een slimme investering voor de verzorging van uw hond. Met een tondeuse onderhoudt u gemakkelijk en eenvoudig thuis de vacht van uw hond.  Dit draagt bij aan het welzijn en de verzorging van uw huisdier. Daarnaast bespaart het ook nog eens geld op de lange termijn.

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Professionele hondentondeuses

In ons assortiment hebben we verschillende tondeuses voor honden. Voor elke hond is er wel een passende hondentondeuse. Zo zijn er draadloze tondeuses, tondeuses met meerdere snelheidsinstellingen of tondeuses die extra stil zijn. U kunt uw hond ook trimmen met een mini hondentondeuse. Dit is een kleine tondeuse die geschikt is voor precisie werk, zoals het gezicht en de hondenpootjes.

Welke tondeuse is geschikt voor mijn hond?

Heeft uw hond een kortharige gladde vacht dan is een bezoek aan een trimsalon vaak overbodig. Heeft u een hond met een dikke vacht en veel ondervacht of heeft u een langharige hond waarvan de vacht snel klit? Dan kan het handig zijn als u de vacht zelf kunt verzorgen. Het bespaart u niet alleen tijd en moeite maar voorkomt ook extra kosten bij een professionele trimmer. Voor het scheren van een dikke vacht heeft u een professionele hondentondeuse nodig. Deze tondeuses hebben meer mogelijkheden en hier kunt u de scheerkoppen van wisselen. Zo kunt u verschillende haarlengtes scheren en behaalt u het beste resultaat. Dit is ook belangrijk als u een hondentondeuse voor uw Labradoodle zoekt. Naast het gemak wat u thuis ervaart kan het trimmen van uw hond in een vertrouwde omgeving ook stress en angst verminderen bij uw hond. Bovendien kunt u met een hondentondeuse gemakkelijk de lengte en stijl aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van uw hond. Zo geniet u altijd van een nauwkeurige en op maat gemaakte verzorging!

De beste hondentondeuse

Er zijn verschillenden merken tondeuses voor honden, zoals Moser, Anidis, Wahl en Aesculaap.

  • De Moser Tondeuse Arco is een hondentondeuse speciaal voor het scheren van kleinere honden. De tondeuse is draadloos, waardoor het scheren makkelijker wordt. Deze tondeuse bevat een snijmes en 4 plastic opzetkammen en is bijvoorbeeld handig voor het gebruik bij dunne vachttype en een krullende vacht.
  • De Moser Max 50 is een krachtigere hondentondeuse voor het scheren van grotere honden. Deze tondeuse is ook erg stil, wat prettig is bij honden die geluidsgevoelig zijn. Fijn voor gebruik bij honden met een dikke vacht of veel klitten.
  • De Andis Tondeuse Set MBG-4 van Trixie is een professionele hondentondeuse met een zeer stille en trillingsarme motor. Deze tondeuse wordt geleverd met 4 verschillende opzetkammen en is erg prettig voor gebruik bij gevoelige honden, honden met een dikke vacht, klitten of vilt.
  • De Moser Rex mini Tondeuse is een kleine tondeuse die uitermate geschikt is voor precisie werk, zoals het bijwerken van haren rondom de kop en hondenpootjes. Deze trimmer maakt weinig geluid en is licht van gewicht.

Kies een hondentondeuse die perfect aansluit bij uw wensen en de vacht van uw hond!

Onderhoud van uw hondentondeuse

Om ervoor te zorgen dat uw tondeuse zo lang mogelijk mee gaat is het belangrijk om de tondeuse goed te onderhouden. Voor goed onderhoud van uw hondentondeuse is oliën van de scheerkop het belangrijkste. Zonder smering snijden de messen niet en kan de scheerkop bot worden. Behandel uw tondeuse daarom voordat u gaat scheren met de Clipper Olie van Sectolin. Deze smeert de bewegende onderdelen en zorgt ervoor dat de hondentondeuse soepel blijft lopen. Overtollige olie kunt u met een doekje wegvegen. Bent u wat langer bezig met scheren of zitten er veel haartjes tussen de messen dan kun u uw tondeuse tussendoor reinigen en koelen met de Blade Ice Spray van Wahl. Hiermee verwijderd u moeiteloos haartjes uit uw tondeuse en koelt u het scheerapparaat. Afhankelijk van de regelmaat waarmee  u uw hondentondeuse gebruikt is het verstandig de scheerkoppen regelmatig te laten slijpen door een specialist.

Wilt u meer informatie over het trimmen van uw hond en vachtverzorging? Neem dan een kijkje op Hoe trim je zelf je hond en Vachtverzorging in de zomer.