Service
Winkelmandje
Menu

Apporteerspeelgoed voor honden

Zowel voor het baasje als de hond kan apporteren een ontzettend leuk spelletje zijn. Wanneer jullie beiden intensief bezig zijn met het spelletje, kan dit uw hond mentaal en fysiek enorm uitdagen. Wist u dat apporteren ook een bijzonder slim spelletje is, waarmee u uw hond zijn algehele gehoorzaamheid kunt verfijnen?

Meer informatie

1 - 24 van 73 Producten

Leren apporteren

U kunt apporteren iedere hond aanleren! Daar is echter wel wat geduld en tijd voor nodig. Niet iedere hond zal het apporteren in eerste instantie doorhebben of überhaupt interessant vinden. Het is dan aan u als baasje om het spelletje interessant te maken voor uw viervoeter. Hieronder leggen we u uit hoe u uw hond kan leren apporteren.

Stap 1: zoeken

Maak het voorwerp interessant voor uw hond! U wekt de interesse van uw hond door zelf met een voorwerp te ‘spelen’ waar hij niet aan mag zitten. Speel bijvoorbeeld met een balletje: pak het een paar keer op, gooi het in de lucht, stuiter ermee en laat uw hond merken hoe leuk u het balletje wel niet vindt. Nu u de nieuwsgierigheid van uw hond te pakken hebt weten te krijgen, mag hij de bal af en toe aanraken. Doet uw hond dit, dan beloont u hem direct. Zo begint uw hond het aanraken van de bal te associëren met een beloning. Oefen dit net zo vaak, totdat u de volledige interesse van uw hond hebt.

Stap 2: Oppakken

Het oppakken van de bal kunt u op eenzelfde manier aanleren. Pakt uw hond de bal op? Beloon hem dan uitvoerig en leg de bal weer terug op zijn plek. Leer hem een commando aan als ‘apport’ of ‘pak’. U bouwt dit op totdat uw hond door heeft dat de bal oppakken hem een beloning oplevert.

Stap 3: Terugbrengen

Het terugbrengen van het voorwerp is een vrij simpele stap. De meeste honden komen namelijk naar hun baasje toe als deze hem roept. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u uw viervoeter ‘kom’ of ‘hier’ aanleren. Elke keer als uw hond naar u toekomt na dit commando, beloont u hem.

Stap 4: Los!

U heeft uw hond geleerd de bal te zoeken, op te pakken en terug te brengen. Loslaten is dan de laatste en wellicht zelfs de moeilijkste stap. De meeste honden zien het balletje als hun ‘prooi’ en laten de bal niet meer los of rennen liever weg, dan dat zij het terug aan u geven. Belangrijk is om geen tikkertje te spelen met uw hond. Ren daarom niet achter hem aan, maar blijf rustig op uw plek staan. Beloon uw hond direct wanneer hij de bal loslaat en oefen dit net zolang totdat hij het spelletje helemaal door heeft. Oefening baart kunst!

Apporteerspeeltjes

Medpets heeft een grote selectie apporteerspeelgoed voor u en uw hond. Zo is er apporteerspeelgoed voor zowel beginners als meer ervaren honden en hun baasjes. Bekijk in deze categorie onder meer apporteerspeelgoed van bekende merken als KONG, Rogz, Ruffwear, Beeztees en meer!