Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Clickers, target sticks en fluitjes

Met een clicker, of klikker, voor honden kunt u uw hond trainen door zijn gedrag te associëren met een gebeurtenis in de omgeving. Een clicker is een doosje met een plaatje erin dat een click produceert. Hiermee kunt u uw hond dus gewenst gedrag aanleren. Mocht u meer informatie willen over het trainen met een clicker kunt u het blogartikel Clickertrainng bij de hond op onze website raadplegen. Mocht u uzelf nou afvragen welke clicker u het beste kunt kopen of welke klikker voor honden nu het beste is, zullen we u hier wat meer informatie geven!

Meer informatie

1 - 20 van 20 Producten

Original clicker

De original clicker is een plastic doosje met een aluminium plaatje erin. Dit plaatje kunt u met uw duim indrukken waardoor het plaatje naar beneden gaat. Wanneer het weer omhoog komt hoort u een luide klik. Vaak hebben deze clickers een ijzeren ringetje waarmee u hem om een elastiekje kunt hangen. Dit kunt u vervolgens om uw pols bevestigen. Ook kunt u hem aan uw sleutelbos hangen. Medpets verkoopt verschillende van deze original clickers zoals de Nobby Clicker en de Trixie Basic Clicker in de vorm van een hondenbrokje en in verschillende kleuren.

De Ring Clicker

De Ring Clicker voor honden werkt in principe hetzelfde als de original clicker. Er zit hem enkel een verschil in design en gebruiksgemak. Deze clickers zijn vaak ergonomisch. Ze beschikken over een rubberen ring aan de achterkant waarmee u de clicker gemakkelijk om uw vinger kan schuiven. Hiermee heeft u meer grip en kunt u hem sneller en effectiever inzetten wanneer dit gewenst is.

De Hunter Clicker is extra handig omdat hij over een lang koord beschikt dat u kan vastmaken aan bijvoorbeeld uw jas of uw pols. Op deze manier raakt u de clicker niet snel kwijt! Ook heeft deze handige honden klikker een soort balletje om te klik mee te veroorzaken.

Soft clicker

Sommige honden hebben een overgevoelig gehoor en vinden de, soms harde, klik van de clickers onprettig. Dit betekend echter niet dat u met deze honden niet de clickertraining kunt volgen. Voor deze honden zijn er speciale soft clickers zoals de Trixie soft clicker. Soft clickers zijn afgesteld op de gevoelige oren van uw hond en veroorzaken een subtiele klik. Er bestaan ook clickers waarbij u de hardheid van de klik kunt instellen. Hiervoor is de Clix Multi-Clicker heel handig.