Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Vlooienkam kat

Met een vlooienkam kunt u controleren of uw kat vlooien heeft. Bestel nu een vlooienkam bij Medpets en reken af met die kriebelbeestjes!

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 7 van 7 Producten

Waarvoor wordt een vlooienkam gebruikt?

Vlooien zijn niet altijd goed met het blote oog te zien. Vlooien zijn meesters in het zich verstoppen op uw huisdier. Met een vlooienkam kunt u eventuele aanwezige vlooien op uw kat opsporen. Een vlooienkam is een speciale kam met tanden die erg fijn op elkaar staan, zodat een vlo of de eitjes vast blijven zitten in de kam.

Welke vlooienkammen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kammen. Het verschil zit hem vooral in de manier van hanteren. Er zijn kammen met een lang handvat en kammen zonder handvat. Welke u kiest hangt vooral af van uw eigen voorkeur. Bij een lange vacht is een handvat fijn om wat meer grip te hebben. Voor een korte vacht volstaat ook prima een kam zonder handvat. De tanden van een vlooienkam kunnen ook meer of minder uit elkaar staan. Zo zijn er bijvoorbeeld ook de dubbele kammen met een fijnere en grovere kam, zoals de Mikki All Plastic Flea Comb.

Hoe wordt een vlooienkam bij een kat gebruikt?

Het is de bedoeling om met een vlooienkam zo dicht mogelijk over de huid te kammen. Doe dit vooral onder de oksels, liezen en op de rug bij de staartbasis. Dit is de plek waar vlooien vooral leven. Kam uw kat boven een witte ondergrond. Als uw kat vlooien heeft kunt u 2 dingen aantreffen in de kam:

  • Levende vlooien
  • Zwarte korreltjes

Levende vlooien kunt u met de nagel dood drukken of in een kom met water doen. De zwarte korreltjes kunnen vlooienpoepjes zijn. Deze herkent u door ze op een vochtige witte tissue of keukenpapier te leggen. Een vlooienpoepje bestaat uit opgedroogd bloed en geeft bruinrood af.

Wat moet u doen als uw kat vlooien heeft?

Als u vlooien of vlooienpoepjes gevonden heeft bij uw kat is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om weer van de vlooien af te komen.

Kies hiervoor een geschikt middel om de vlooien op uw kat te behandelen, zoals onze vlooiendruppels, tabletten tegen vlooien en teken, vlooienshampoos of vlooienbanden.

Vergeet hiernaast niet om ook de omgeving te behandelen en alle ander dieren binnen uw huishouden! Bekijk ook ons Stappenplan om vlooien te voorkomen, controleren en bestrijden!

Meer weten over vlooien en teken? Bekijk dan onze Vlooien- & Tekenwijzer!