Service
Winkelmandje
Menu

Tekentang hond

De teek. Waarschijnlijk kent u ze wel. Kleine spinachtige parasieten die zich voeden met bloed. Ze graven zich een soort van in in de huid en zuigen zich vol met het bloed van uw hond. Als ze vol zijn laten ze vaak vanzelf los. Helaas kunnen ze verschillende ziektes overbrengen. Probeer een teek dus altijd zo snel mogelijk van uw hond te verwijderen.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 10 van 10 Producten

Een teek verwijderen met een tekentang

Controleer uw hond dagelijks op teken. Heb je er één gevonden? Verwijder deze dan zo snel mogelijk. De kans op overdracht van ziektes is het kleinst in de eerste 24 uur na het bijten van uw hond.

Het verwijderen kan met een tekentang (lijkt op een tekenpincet), tekenhaak, tekenkaart of tekengrijper. Welke u het beste kunt gebruiken hangt van de grootte van de teek af en uw eigen voorkeur.
Een teek verwijderen zonder tang (of ander speciaal hulpmiddel) wordt niet aangeraden. U wilt de gehele teek verwijderen en zonder hulpmiddel lukt dit vaak niet. De kop blijft dan bijvoorbeeld zitten en dit kan zorgen voor ontstekingen. Gebruik geen pincet voor mensen bij het verwijderen van teken. Deze plet de teek als het ware waardoor hij zijn mogelijk besmette speekselklieren leegt en de kans op ziekte dus groter wordt.