Service
Winkelmandje
Menu

Vlooien - Teken Puppy

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien en teken. De Vlooien- & Tekenwijzer van Medpets vertelt alles wat u moet weten over vlooien en teken!

Vlooien en teken zijn vervelende beestjes. Als baasje wilt u uw puppy natuurlijk goed behandelen of beschermen tegen vlooien en teken. Medpets heeft verschillende vlooienmiddelen in haar assortiment die ook geschikt zijn voor pups. Vlooienmiddelen bestaan in de vorm van een vlooiendruppel, vlooienspray, vlooienpil, vlooienband, vlooienpoeder en vlooienshampoo.

Meer informatie

1 - 24 van 79 Producten

Vlooien en teken

Vlooien zijn kleine beestjes die zich het liefste op warme, beschutte plekjes in het haar verstoppen. Vlooien kunnen voor vervelende kriebels zorgen. Dit wordt veroorzaakt door een beet van een vlo. Dit beestje laat tijdens het bijten een beetje speeksel achter en dat gaat flink kriebelen. Vlooien zijn moeilijk te zien, maar een vlooienkam kan u hierbij helpen. Ook kunt u als baasje letten op vlooienbeten in de huid, dit zijn kleine vurige rode plekjes. Buiten het behandelen en beschermen tegen vlooien, kunt u uw viervoeter ook beschermen tegen teken. Dit beestje graaft zichzelf als het ware in de huid en zuigt zich vol met bloed. Eenmaal gevuld met bloed, laat hij vanzelf los. Probeer uw viervoeter altijd regelmatig te controleren op teken, aangezien deze beestje soms nare ziektes bij zich dragen. Heeft u een teek gevonden? Verwijder deze parasiet dan met een tekentang.

Vlooienmiddel pup

Maar hoe kunt u uw pup behandelen of beschermen tegen vlooien en teken? Zo zijn er verschillende vlooiendruppels voor pups, zoals bijvoorbeeld Advantix, Advantage, Adimere, Frontline of Bolfo Gold. Deze vlooienpipetten kunt u gemakkelijk aanbrengen op de intacte huid tussen de twee schouderbladen. Of kies voor een vlooienband, zoals de Adimere vlooienband die tot 6 maanden werkzaam is. U kunt uw hond ook behandelen of beschermen tegen vlooien en teken met verschillende sprays. Merken waaronder Frontline, Ticks-Off en Beaphar hebben sprays die gemakkelijk op lichaam aan te brengen zijn. Er zijn ook vlooienshampoo’s waarmee u uw pup kunt wassen. Let wel goed op vanaf welke leeftijd u deze shampoo mag gebruiken.

Download ook ons Stappenplan: “hoe verwijdert u een teek? voor de stappen die u maakt om een teek te verwijderen en ons Stappenplan Vlooien over het voorkomen, controleren en bestrijden van vlooien.

Bescherm op een natuurlijke manier

Wilt u als baasje uw pup op een natuurlijke manier ondersteuning geven tegen teken en vlooien? Medpets heeft verschillende producten in haar assortiment om viervoeters op een natuurlijke manier te beschermen tegen vlooien en teken. Hier vindt u onder andere de merken BF®Petfood , Organimal  en Grau terug.

Wanneer uw pup ontvlooien?

Als pups vanaf het nest al besmet zijn met vlooien dan kunt u ze behandelen met een spray tegen vlooien. Niet alle middelen tegen vlooien zijn geschikt voor pasgeboren pups. De Frontline spray is bijvoorbeeld een product dat wel geschikt is voor het ontvlooien van uw puppy vanaf 2 dagen oud. Vanaf ongeveer 8 weken leeftijd zijn er meerdere producten beschikbaar voor uw pup, zoals een vlooienpipet of vlooienband. Vanaf die leeftijd zal uw pup ook meer naar buiten gaan, waardoor de kans groter wordt dat hij of zij in aanraking komt met teken. Denk dan ook aan een tekenband voor uw puppy.

Hoe vaak uw puppy ontvlooien?

Vlooienmiddelen werken over het algemeen 4 weken en moeten dus elke maand herhaald worden voor een goede bescherming tegen vlooien. Vlooien zijn er het hele jaar door. Hoe vaak u uw pup moet ontvlooien hangt af van het product dat u gaat gebruiken. Veel vlooienmiddelen, zoals vlooiendruppels, werken 4 weken en moeten dan elke maand herhaald worden. De seresto vlooienband is geschikt als uw pup 7 weken of ouder is en werkt zelfs tot 8 maanden.

Bekijk ons volledige assortiment aan bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en teken om pups het beste te beschermen of te behandelen.