Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Paarden

Uw paard is echt uw beste vriend! Daarom wilt u natuurlijk alleen het beste voor uw paard. Bij Medpets vindt u alles wat u nodig heeft voor uw paard of veulen. Van paardenvoer en supplementen tot leuk speelgoed en fijne paardendekens… Bij Medpets vindt u het allemaal.

Lees meer

Populaire producten

Populaire merken

Artikelen over paarden

Meer tips

Alles voor de gezondheid van uw paard

Paardenvoer

Passend paardenvoer vinden voor uw paard kan af en toe best lastig zijn! Want waar moet u allemaal op letten? De hoeveelheid energie die uw paard nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de inspanning, de leeftijd en de hoeveelheid ruwvoer. Bij Medpets vindt u verschillende paardenbrokken van merken, zoals Cavalor en Pavo. Heeft uw paard extra ondersteuning nodig? Bekijk dan zeker het dieetvoer van Bonpard. Deze voeding biedt uw paard ondersteuning bij diverse gezondheidsproblemen.

Medische benodigdheden voor paarden

Bescherming tegen vliegen, dazen en horzels

Iedere paardeneigenaar kent het probleem! In de zomermaanden heeft uw paard veel last van vliegen, dazen en horzels. Wist u dat u uw paard kunt ondersteunen met supplementen, een insectwerende shampoo of de keuze van de juiste vliegendeken? Bij Medpets helpen we u graag bij het vinden van de juiste oplossing!

Supplementen

Wilt u uw paard extra ondersteunen? Bij Medpets vindt u diverse supplementen die een bijdrage kunnen leveren aan de algehele gezondheid van uw paard. Ook vindt u hier speciale supplementen voor veulens en drachtige merries.

Verkoeling voor uw paard

Na een zware inspanning kan het slim zijn om de benen van uw paard te koelen om zo peesblessures te voorkomen. Bij Medpets vindt u diverse koelproducten die hieraan bijdragen, zoals koelgels, verkoelende klei of icepacks.

Wond & EHBO bij paarden

Heeft uw paard zich verwond of een blessure opgelopen? Het is dan erg belangrijk om de juiste zorg te geven aan uw paard. Bij Medpets vindt u diverse hulpmiddelen die u hierbij kunt gebruiken. Denk hierbij aan Vetramil, Dermiel wondzalf en Traumeel S.

Dagelijkse benodigdheden voor paarden

Vacht- en hoefverzorging van paarden

Het is belangrijk om de vacht, manen en staart van uw paard goed te verzorgen. Een schoon paard is immers een blij paard! Ook is het af en toe verstandig om de vacht van uw paard eens goed te wassen. Bij Medpets vindt u diverse shampoos, paardenborstels en scheermachines om de vacht van uw paard te verzorgen. Ook de hoeven van uw paard mogen niet vergeten worden. Een goede verzorging draagt bij aan een optimale hoefconditie. Vet de hoeven bijvoorbeeld regelmatig in om uitdroging en scheuren te voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om de straal van de hoef regelmatig uit te krabben met een hoevekrabber. Hierdoor voorkomt u de vorming van rotstraal of een hoefzweer.

Paardendekens

Heeft u voor iedere situatie een paardendeken in huis? Zo zijn er verschillende soorten dekens op de markt: een regendeken, vliegendeken, winterdeken of staldeken. Ook vindt u bij Medpets de speciale Recuptex paardendeken van Bucas. Deze deken is speciaal ontworpen om verschillende medische problemen bij uw paard of pony te voorkomen en/of de genezing te bevorderen.

Speelgoed voor paarden

Wilt u ervoor zorgen dat uw paard zich niet snel zal vervelen? Bij Medpets vindt u verschillende soorten speelgoed voor uw paard! Een leuk voorbeeld is de Jolly Ball. Deze speelbal kan zowel gebruikt worden in de wei als op stal en zal voor veel vermaak zorgen!

Diverse accessoires

Bent u nog op zoek naar andere benodigdheden voor uw paard? Zoekt u bijvoorbeeld een mooi halster, een fijn hooinet of peesbeschermers? Tussen de accessoires vindt u allerlei handige benodigdheden voor op stal!