Service
Winkelmandje
Menu

Kattenbakvulling

Wanneer u een kattenbak hebt aangeschaft voor uw huistijger, komt de volgende stap: kattenbakvulling. Welke kattenbakvulling, ook wel bekend als kattengrit u gaat gebruiken is afhankelijk van zowel uw als uw kat zijn voorkeur.

Meer informatie

1 - 24 van 68 Producten

Zo zal u in het begin misschien niet gelijk het ideale kattengrit vinden wat bij jullie past. Gelukkig heeft Medpets een grote selectie kattenbakvulling, waardoor u altijd de beste kattenbakvulling kunt vinden.

Wat vindt uw kat belangrijk?

Katten zijn over het algemeen schone en hygiënische dieren. De kattenbak zou schoon en droog moeten zijn. Een vieze kattenbak kan er voor zorgen dat uw huistijger zijn behoefte namelijk niet meer op de bak wil doen! Ook geur is een belangrijke factor: de kattenbak mag niet te veel naar urine of uitwerpselen ruiken, maar ook zeker niet naar allerlei parfummetjes. Daarnaast is het belangrijk dat uw kat zijn uitwerpselen kan begraven en dat het grit niet plakt aan de pootjes.

Plantaardige kattenbakvulling

Wanneer u kiest voor plantaardige kattenbakvulling, helpt u mee aan een beter milieu. Bij Medpets vindt u plantaardig grit dat onder meer bestaat uit stro, maïs, hout, gerecycled papier of zelfs de bast van walnoot. De natuurlijke samenstelling van deze vullingen is biologisch afbreekbaar. Andere voordelen van plantaardige kattenbakvulling zijn een goede absorptie, weinig geur en minder stof. Gaat u voor plantaardige kattenbakvulling? Bekijk dan bekende merken als Cat’s Best of Greencat.

Klontvormend of niet-klontvormend grit

Klontvormende kattenbakvulling

Kattenbakvulling kan bestaan uit minerale of plantaardige grondstoffen. Als u daar een weloverwogen keuze uit hebt gemaakt, kunt u nog kiezen tussen klontvormend of niet-klontvormend grit. Klontvormend grit vormt, zoals de naam als zegt, klonten. De urine van uw kat wordt snel geabsorbeerd, waardoor nare geurtjes geen kans krijgen. U schept de klonten eenvoudig uit de kattenbak. Vaak heeft klontvormende vulling bentoniet als basis, maar tegenwoordig zijn er ook klontvormende vullingen verkrijgbaar die plantaardig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de kattenbakvulling van Almo Nature. Liever geen plantaardige vulling? Biokat’s is een fijn, klontvormend grit dat bestaat uit natuurlijke klei of kool.

Niet-klontvormende kattenbakvulling

Zijn u of uw kat geen fan van klontvormende kattenbakvulling? Ook voor jullie heeft Medpets een bijpassende oplossing! Niet-klontvormend kattengrit valt uit elkaar en absorbeert op deze manier nare geurtjes en vocht. Het is hierbij wel belangrijk dat u na een paar dagen de hele kattenbak verschoond. De meeste niet-klontvormende kattenbakvullingen zijn plantaardig, zoals bijvoorbeeld de BreederCelect Kattenbakvulling.

Kittens en kattengrit

Houd er rekening mee dat klontvormende kattengrit geen goed idee is voor uw kitten! Uw kitten is nieuwsgierig en zou het grit op kunnen eten, waardoor het een klont kan gaan vormen in zijn kleine maag. Kies daarom altijd voor een niet-klontvormende kattenbakvulling of een vulling speciaal ontwikkeld voor kittens.

Welke kattenbakvulling mag in gft bak?

Kattenbakvulling mag niet bij het gft (groente-, fruit- en tuinafval), gooi dit altijd in de restafval container. Gooi kattenbakvulling nooit op de composthoop of in de tuin, in kattenuitwerpselen kunnen ziekteverwerkers zitten zoals toxoplasmose.