Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Kattenrassen

Aan het oriënteren welk kattenras het beste bij u past? Goedzo! Elk kattenras is anders en heeft andere eigenschappen. De één zal daarom beter bij u passen dan de ander. We informeren u graag verder over de populaire kattenrassen onder ons. Per kattenras vind u hier het karakter van de kat met zijn opmerkelijke uiterlijke kenmerken.

Welk kattenras past bij mij?

Er bestaan wel meer dan 50 kattenrassen en verschillen allemaal in uiterlijk, grootte en gedrag. Iedere kat is anders net zoals wij mensen dat ook zijn. Door deze verschillen zit er altijd wel iets tussen wat u aanspreekt. Katten hoeft u in vergelijking met honden niet uit te laten en zijn ook minder afhankelijk. Een hond heeft een baas en een kat is zijn eigen baas. Het is fijn als er iets rondloopt in huis en u komt begroeten bij thuiskomst. Lekker knuffelen op de bank en af en toe eens gek doen met een speeltje. Het is belangrijk dat er goed wordt nagedacht voordat u een kat aanschaft. U koopt niet zomaar een kat maar u heeft hem voor gemiddeld 13-15 jaar. Het is van groot belang voor uzelf wat vragen te stellen. Hoe is mijn woonruimte? Een actief ras zal niet blij worden van een klein balkonnetje, hoeveel tijd heb ik voor de verzorging? Wat zijn eventuele dierenarts kosten? Allemaal vragen die u uzelf moet stellen voor de aanschaf van een kat. Daarna volgt eigenlijk pas de vraag, wat voor kat wil ik?

Als u besluit dat u veel tijd wilt steken in de verzorging van uw kat, en u dus een mooie kat wenst, dan is de Maine Coon of de Ragdoll een goede keuze. Doordat deze katten ook iets groter zijn leven ze wel graag in een wat grotere omgeving. Ze kunnen goed met kinderen en zijn sociaal. Wilt u een makkelijke kat die zich snel aanpast en goed in de omgang is met andere mensen, kinderen en andere huisdieren, dan kan de Britse korthaar goed geschikt zijn. Deze katten houden van gezelschap maar zijn geen echte schootkatten. Op zoek naar een kattenras dat graag buiten leeft en een echt jachtinstinct bezit? Dat is de Bengaal zeker een goede keuze! Dit ras beschikt over een groot jachtinstinct en heeft veel beweging nodig. Alles wat hij doet komt in extreme, spelen, woede maar ook tederheid. De verzorging van de vacht is minimaal.

Maar misschien bent u wel helemaal niet op zoek naar een echte raskat, dat kan natuurlijk ook! Er zijn genoeg leuke huis-tuin-en-keuken-katten, ook wel de Europese Korthaar. Deze katten zijn vooral te vinden in het asiel. Het is eigenlijk een mengeling van verschillende karakters. Uiteindelijk maakt het niet uit waar u de kat vandaan haalt, bij een fokker, uit het asiel, een nestje van kennissen, als u er maar goed over na hebt gedacht en het diertje uiteraard gezond is!

Succes met de keuze!