Service
Winkelmandje
Menu

Tekenband hond

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 9 van 9 Producten

Hoe gebruikt u een tekenband?

De vuistregel is dat u 2 vingers plat tussen de band en de huid moet kunnen doen. Als de teken halsband namelijk de huid niet raakt geeft het ook de werkzame stoffen niet af. Dit gebeurt namelijk deels door wrijven van de band langs de huid. U moet dus ook bij langharige dieren zo veel als mogelijk de haren tussen de band en de huid halen. De band is over het algemeen 6 maanden werkzaam tegen teken. Er zijn echter ook banden die langer of juist korter werkzaam zijn.

Hoe snel werkt een tekenband bij uw hond?

Omdat de werkzame stoffen zich over het lichaam moeten verspreiden wordt vaak aangegeven dat de band zijn optimale werking heeft bereikt na ongeveer 1 week.

Tekenbanden ook werkzaam tegen vlooien

Er zijn ook tekenbanden, zoals Seresto Hond, die naast teken ook tegen vlooien en luizen beschermen. Een product als Scalibor, is een vlooien en tekenband voor de hond die bovendien beschermt tegen zandvliegen en muggen. De scalibor is ook alleen geschikt voor honden, omdat de werkzame stof giftig is voor katten. Dan zijn er ook banden met plantenextracten die een werende werking hebben en ook de zogenaamde keramische tekenbanden met EM-XTM kralen. Omdat de meeste natuurlijke producten vooral een werende werking hebben is vooraf moeilijk het effect voor uw huisdier te voorspellen.

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien en teken. De Vlooien- & Tekenwijzer van Medpets vertelt alles wat u moet weten over vlooien en teken!