Service
Winkelmandje
Menu

Vlooienshampoo kat

Ook voor katten zijn er vlooienshampoos. ‘Mijn kat wassen?’ zult u zich misschien afvragen? Ja, als uw kat heel veel last heeft van vlooien kan het helpen om te wassen met een vlooienshampoo om sneller van het probleem af te zijn.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 3 van 3 Producten

Hoe werkt een vlooienshampoo bij uw kat?

Net als voor honden kan een vlooienshampoo helpen uw kat sneller van de vlooien af te krijgen. Katten zijn gevoeliger voor stoffen die vlooien doden dan honden. Stoffen die u bij honden veilig kunt gebruiken kunnen giftig zijn voor katten. Voor katten zijn er daarom vooral shampoos met natuurlijke ingrediënten. Denk aan Dimethicon in de Gentle Shampoo Dimethicon of de natuurlijke formule met plantaardige extracten in de Stop! Animal Bodyguard Vlooienshampoo.

Deze shampoos creëren een natuurlijke, fysieke barrière tegen vlooien. Dit effect houdt vaak ongeveer 10-14 dagen aan. Daarnaast spoelt u eventuele nog levende vlooien van uw kat af door het wassen.

Hoe gebruikt u een vlooienshampoo bij katten?

Als u uw kat wilt wassen doorloopt u de volgende stappen:

  • Maak de vacht van uw kat eerst goed nat
  • Verdeel de shampoo goed over de vacht en masseer in
  • De shampoo heeft 5-10 minuten nodig om goed te werken
  • Spoel de shampoo goed uit de vacht
  • Droog uw kat goed af en laat de vacht verder drogen aan de lucht
  • Kam uw kat om de vacht weer in model te krijgen en dode vlooien uit de vacht te kammen.

Ziet u zichzelf uw kat nog niet wassen maar wilt u wel graag de vacht behandelen met een natuurlijk product? Bekijk dan ook de Francodex Dimethicon Droogshampoo Kat.

Combineer een vlooienshampoo met andere vlooienproducten

Als uw kat vlooien heeft is het ook verstandig om de omgeving goed te behandelen en tegelijkertijd ook eventuele andere huisdieren. Anders is het heel moeilijk om van vlooien af te komen. Een shampoo kan heel goed helpen om van de meeste volwassen vlooien af te komen. Daarna kunt u de behandeling voortzetten met een van onze vlooiendruppels voor de kat.

Let op: Gebruik nooit zomaar een vlooienmiddel dat geschikt is voor honden voor een kat! Werkzame stoffen in producten voor honden kunnen giftig zijn voor katten en nare gevolgen hebben!

Wilt u meer weten over vlooien en teken? Bekijk dan onze Vlooien- & Tekenwijzer!