Service
Winkelmandje
Menu

Graanvrij Kattenvoer

Graanvrij wil zeggen vrij van tarwe, gierst, gerst, haver, rogge, teff en spelt, maar ook vrij van maïs en rijst, omdat deze ook tot de granen worden gerekend. Als alternatieve koolhydraatbronnen worden er dan vaak groenten als pompoen, (zoete) aardappel en peulvruchten aan een graanvrije voeding toegevoegd om een volledige voeding samen te stellen met alle stoffen die je kat nodig heeft.

Hieronder vind u ons complete assortiment graanvrije voedingen voor katten.

Meer informatie

1 - 24 van 197 Producten

Waarom zit er graan in kattenvoer?

Veel voerfabrikanten hebben het doel om een kattenvoer te maken dat zo is samengesteld dat het alle voedingsstoffen bevat die een kat nodig heeft om gezond te kunnen leven. Een voer moet daarvoor een bepaald percentage eiwitten, vetten en koolhydraten bevatten, aangevuld met de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen. Granen, mits goed ontsloten, zijn een hele goede bron van deze belangrijke voedingsstoffen voor een kat. Daarom worden granen dus vaak toegevoegd aan diervoeding. Dit wil echter niet zeggen dat een kat ook granen nodig heeft in zijn voer.

Waarom zou u kiezen voor een graanvrije voeding voor uw kat?

Katten zijn echte carnivoren en kunnen beter dan honden leven op alleen vlees. Dit betekent niet dat uw kat kan leven op kipfilet. Als we praten over een vleesvoeding, dan hebben we het idealiter over een heel dier, dus inclusief de organen en ingewanden. Op deze manier zou een kat dan alle voedingsstoffen binnen moeten kunnen krijgen die hij nodig heeft. Omdat het vaak bewerkelijk is om uw kat vers vlees te voeren, maar wel veel baasjes liever een voeding willen geven aan hun kat die hoog is in eiwitten en laag zit in koolhydraten, zijn er brokvoedingen voor katten ontwikkeld met dus een hoog vleesgehalte. Deze voedingen zijn zo samengesteld dat ze dicht bij het natuurlijke dieet van de kat staan. Deze voedingen zijn meestal daarom ook vrij van granen.