Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Boerderijdieren

Veel dierenliefhebbers vinden het gezellig als er rond huis wat dieren rondlopen. Denk hierbij aan pluimvee, geiten, schapen, herten of varkens. Voor elk dier heeft Medpets een assortiment met medicijnen – supplementen en verzorgingsartikelen. Ook is er smakelijk voer in huis zoals het kwaliteitsvoer van Versele-Laga.

Lees meer

Populaire producten

Populaire merken

Artikelen over kippen

Meer tips

Alles voor de gezondheid van uw boerderijdier

Hobby pluimvee

Hoe leuk is het om je eigen kippen te houden en daarvan elke ochtend een vers eitje te kunnen eten?! Onder pluimvee verstaan wij de door de mens gehouden vogels die vooral voor productiedoeleinden worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan het vlees en de eieren. De meest bekende pluimvee diersoorten zijn:

  • Kip
  • Kalkoen
  • Eend
  • Kwartel
  • Duif

Hobby kleinvee

Wie wilt er nu niet een leuk schattig dwerggeitje of een alpaca in de tuin hebben? Kleinvee kan gebruikt worden als hobbydier maar wordt ook veel gebruikt voor de hobbyfok. Dieren die we onder kleinvee noemen zijn onder andere: geiten, schapen, herten en alpaca’s. Geiten worden voornamelijk gehouden voor de productie van geitenmelk. Waar vervolgens weer geitenkaas van gemaakt kan worden. Als hobbydier wordt de geit graag gehouden op kinderboerderijen of zorgboerderijen vanwege hun aard, grootte en omdat ze niet schuw zijn naar de mens. Schapen worden ook graag gehouden. Een groot aantal hobbydierhouders houden schapen voor het plezier, om het gras in de wei kort te houden, ermee te fokken of voor de wol, het vlees of de melk.

Hobbyvarkens

Hoe lief zijn ze, kleine biggetjes. Maar kleine biggetjes worden ook groot. Het is belangrijk dat je weet wat een varken nog heeft en hoe hij gehouden moet worden. Onder hobbyvarkens verstaan we voornamelijk varkens van een kleiner ras zoals; minivarkens, hangbuikzwijntjes en KuneKune varkens. Hobbyvarkens worden voor een groot deel echt als hobby gehouden of voor de fok. De varkentjes zijn heel makkelijk te trainen en zelfs zindelijk te maken! Helaas worden varkens snel te zwaar, het is daarom belangrijk om speciaal voer voor minivarkens aan te schaffen.