Service
Winkelmandje
Menu

Kauwspeelgoed voor honden

Kauwspeeltjes zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Dikwijls zijn kauwspeeltjes vormgegeven als kauwbot of kauwkluif. Is uw viervoeter een echte kauwfanaat? In de categorie ‘Kauwspeelgoed’ vindt u een groot scala kauwspeeltjes voor uw harige vriend om naar hartenlust op te kauwen.

Meer informatie

1 - 24 van 70 Producten

Kauwbehoefte

Onze moderne hond stamt af van de wolf. Het gebit van deze wolf was zo sterk dat het botten kon versplinteren. Wist u dat botten zelfs onderdeel waren van zijn dieet? Onze trouwe viervoeter lijken steeds minder op de wolf, maar hun gebit is nagenoeg net zo sterk. Een gezond hondengebit is prima in staat om een geschikt hondenbot te versplinteren in kleine deeltjes. Het maagzuur van uw hond maakt de kleine stukjes week, waardoor calcium en mineralen kunnen worden opgenomen.

Kauwen is gezond en werkt stimulerend voor uw hond. Het kauwen zorgt ervoor dat de neurotransmitter (boodschapper van de hersenen) endorfine vrijkomt. Endorfine is een ‘geluksstofje’ wat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Kauwen bezorgt uw hond dus een fijn en behaaglijk gevoel!

Gezond gebit

Uw hond wordt niet alleen gelukkig van kauwen; het draagt ook bij aan de gezondheid van zijn gebit! De hondenkluif of het hondenbot schraapt tijdens het kauwen langs de tanden en het tandvlees, waardoor de tanden worden gereinigd. Daarnaast ondersteunt de extra opname van calcium een sterk gebit. Zo kan de vorming van tandsteen en daarmee gepaarde tandvleesontstekingen of het verliezen van tanden worden voorkomen.

Kauwen voor puppy’s

Kauwspeelgoed kan een geweldige oplossing zijn voor uw pup met doorkomende tandjes. U zal snel doorhebben wanneer dit het geval is: uw pup kan namelijk in uw handen gaan bijten of zelfs in uw meubels. Belangrijk is om uw puppy gelijk te leren dat dit niet de bedoeling is. Bied daarom een alternatief aan. Geef uw pup direct een kauwspeeltje als hij in uw hand of meubelstuk bijt. Zo leert uw kleine viervoeter dat hij alléén hierin mag bijten.

Goede kauwspeeltjes

Bijna alle speeltjes voor honden kunnen dienen als kauwspeeltje. Dat hoeft echter niet te betekenen dat u elk speeltje als kauwspeelgoed kan gebruiken. Kies liever een kauwspeeltje dat speciaal daarvoor ontwikkeld is. Houd er rekening mee dat het speelgoed zacht genoeg is om op te kauwen, maar ook stevig genoeg om niet in te kleine stukjes te breken. Scherpe stukjes of splinters kunnen de maagwand of darmen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat het bot groot genoeg is voor uw viervoeter. De regel voor kauwbotten en -kluiven is dan ook: beter te groot dan te klein! Houd altijd een oogje in het zeil wanneer uw hond met kauwspeelgoed speelt.

Bijzondere kauwspeeltjes

Voorbeelden van goed kauwspeelgoed zijn speeltjes die gemaakt zijn van nylon of hard rubber. Hondenbotten gemaakt van nylon materiaal kunnen niet op, waardoor uw hond er langere tijd plezier van heeft. Nylabone is een zo’n merk dat hondenkluiven maakt van hoogwaardig, duurzaam nylon. KONG staat bekend om haar populaire, extra sterke, rubberen kauwspeeltjes. Fanatieke kauwers kunnen hun hart onder andere ophalen aan de KONG Extreme Goodie Bone. Bij Medpets vindt u voor iedere hond wat wils!