Service
Winkelmandje
Menu

Halsbanden voor honden

Bent u op zoek naar een comfortabele en duurzame hondenhalsband voor uw harige vriend? Medpets heeft tal van opties online beschikbaar. Er zijn hondenhalsbanden voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Een hondenhalsband kan perfect gecombineerd worden met een hondenriem.

Meer informatie

1 - 24 van 77 Producten

Soorten hondenhalsbanden

Het kiezen van de juiste hondenhalsbanden lijkt misschien vrij eenvoudig, maar er zijn tal van factoren die in overweging moeten worden genomen. Een hondenhalsband kan er in verschillende stijlen, patronen en kleuren zijn, maar de belangrijkste factor is hoe goed hij past. U moet rekening houden met het gewicht en de grootte van uw hond, evenals het doel waarvoor de halsband zal worden gebruikt, zoals specifieke training.

hondenhalsbanden

Een halsband omvat alléén de nek van uw hond. Dat is fijn voor uw hond, omdat u hem niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt. Er zijn verschillende soorten halsbanden verkrijgbaar. Zo kunt u gaan voor een klassiek halsbandje, zoals de Ruffwear Headwater Collar. Wil je dat iedereens ogen op u en uw hond gericht zijn tijdens het wandelen? Ga dan voor een super-de-luxe halsband als de Hunter Halsband Cody, die gemaakt is van exclusief bizonleer. Er zijn bovendien stoere bandana’s, lichtgevende halsbandjes, hoofdhalsbanden en anti-blafhalsbanden verkrijgbaar.

Halsbanden zijn fijn omdat ze uw hond veel bewegingsvrijheid bieden. Het wordt nadelig als uw hond geneigd is om hard aan de lijn te trekken. Trekt uw hond hard aan de lijn, dan wordt al die kracht opgevangen door zijn nek, met nekblessures als gevolg. Een halsband is dan waarschijnlijk niet de meest ideale oplossing, maar bijvoorbeeld een hondentuig wel.

De juiste manier om hondenhalsbanden om te doen

Een hondenhalsband moet een pasvorm hebben die niet oncomfortabel strak is, wat schade kan toebrengen aan de nek van uw hond. Een te losse pasvorm kan er echter toe leiden dat uw hond ontsnapt en andere honden opjaagt. Om er zeker van te zijn dat de halsband niet te strak zit, probeert u twee vingers tussen de halsband en de nek te steken. De maat van de hondenhalsband is goed wanneer u uw vingers er gemakkelijk in en uit kunt krijgen.

Hondenhalsband of tuig

Een vergelijkbare optie als hondenhalsbanden is een hondentuigje. Halsbanden en tuigen kunnen door elkaar worden gebruikt voor verschillende activiteiten van het huisdier. Als u een lange wandeling gaat maken, kan een tuigje de betere optie zijn omdat het comfortabeler is. Harnassen werken goed voor puppy’s, kleine honden en senior honden die geïrriteerd kunnen raken door het regelmatige gebruik van een platte halsband. Net als bij halsbanden moet u bij het kiezen van een tuigje rekening houden met de grootte en het gewicht van uw hond.

Hondenhalsbanden bij Medpets

Medpets heeft een aantal opties beschikbaar als het gaat om hondenhalsbanden en -tuigen, die allemaal voldoen aan de hoge normen die huisdiereigenaren zijn gaan verwachten. Een optie is de Hurtta Weekend Warrior Collar. Het is gemaakt voor honden die een langere en bredere nek hebben, dankzij de extra lengte en breedte. Hij is gemaakt van zacht polyester dat zeer weerbestendig is, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de regen en gemakkelijk schoon te maken is. Het heeft een ring waaraan een riem kan worden bevestigd. Het heeft een reflecterende print om je huisdier zichtbaar te houden in het donker en het is beschikbaar in alle maten.

De Ruffwear Headwater Collar is een andere hondenhalsband van hoge kwaliteit van Medpets. Hij is waterdicht en heeft een unieke print. Hij bevat ook een speciale bekleding die waterdicht is, waardoor hij gemakkelijk te reinigen is en geen geurtjes opneemt. Een D-ring, reflectoren en nog een ring voor een identiteitsplaatje maken het een goede keuze. U kunt hem op de juiste maat instellen met de sluiting en met de D-ring kunt u een riem bevestigen. Hij is er in maten van XS tot XL.

Zorg dat u de maat goed hebt

Om hygiënische redenen kan Medpets geen hondenhalsbanden ruilen die gedragen zijn of vlekken, hondenharen of geurtjes bevatten. We raden aan de maattabel op onze website te gebruiken en contact op te nemen met onze klantenservice als u extra hulp nodig heeft.

Led halsband

Een led halsband voor je hond in de wintermaanden is erg handig tijdens het wandelen. De volledige halsband geeft namelijk licht door middel van LED licht in een felle kleur. Led halsbanden zijn gemakkelijk om de hals van je hond te bevestigen en door de bij geleverde usb kabel snel op te laden voor de volgende wandeling.