Service
Winkelmandje
Menu

Hondenballen

Er zijn tennisballen, piepende ballen, rubberen ballen, pluchen ballen en nog veel meer soorten hondenballen waar uw hond naar hartenlust mee kan spelen. Elke bal heeft een unieke stuit. Sommige drijven op water en er zijn zelfs hondenballen die licht geven! Dit klassieke speeltje is ideaal om uw harige vriend actief te houden. Daarnaast is het ongetwijfeld een van zijn favoriete speeltjes!

Meer informatie

1 - 24 van 50 Producten

Balspel en apporteren

Zowel voor het baasje als de hond kan apporteren een ontzettend leuk spelletje zijn. Wanneer jullie beiden intensief bezig zijn met het spelletje, kan dit uw hond mentaal en fysiek enorm uitdagen. In dit spelletje kan uw hond zijn natuurlijke gedrag uitleven, namelijk het najagen van de prooi.

U kunt apporteren ieder hond aanleren! Het vergt echter wel wat geduld en tijd. Niet iedere hond heeft het apporteren in eerste instantie door of vindt het überhaupt interessant. Zorg er dan als baasje voor dat u het spelletje interessant maakt voor uw viervoeter. Hieronder leggen we u stapsgewijs uit hoe u uw hond kan leren apporteren.

Stap 1: zoeken

Begin met het interessant maken van het voorwerp voor uw hond. U wekt zijn interesse door zelf met het balletje te spelen, zonder dat hij het mag aanraken. Pak de bal een paar keer op, gooi het in de lucht en stuiter ermee. Laat uw hond enthousiast merken hoe leuk u het balletje vindt. Eenmaal de nieuwsgierigheid van uw hond gewekt? Dan mag hij de bal af en toe aanraken. Wanneer uw hond dit doet, beloont u hem direct. De hond gaat het aanraken van het speeltje associëren met een beloning. U oefent dit net zo vaak, totdat u de volledige interesse van uw hond te pakken hebt.

Stap 2: Oppakken

Het oppakken van de bal kunt u op eenzelfde manier aanleren. Als uw harige vriend de bal oppakt, beloont u hem uitvoerig en legt u de bal weer terug op zijn plek. Hierbij kunt u een duidelijk commando aanleren als ‘apport’ of ‘pak’. U oefent dit net zo lang totdat uw hond doorheeft dat de bal oppakken hem een beloning oplevert.

Stap 3: Terugbrengen

Het terugbrengen van het balletje is een vrij simpele stap. Meestal heeft de hond al aangeleerd om naar het baasje toe te komen, als deze hem roept. Is dit niet het geval, leer uw viervoeter dan het commando ‘hier’ of ‘kom’. Elke keer als uw hond naar u toekomt na dit commando, beloont u hem.

Stap 4: Los!

Het loslaten van de bal is de laatste en misschien zelfs wel de moeilijkste stap van het apporteerspelletje. Omdat de meeste honden hun balletje als ‘prooi’ zien, laten ze de bal niet meer los of rennen ze liever weg, dan dat zij het terug aan u geven. Ren vooral niet achter uw hond aan, maar blijf rustig op uw plek. Beloon uw hond gelijk wanneer hij de bal loslaat en oefen dit net zolang totdat hij het spelletje helemaal doorheeft.

Apporteerspelletjes met een bal zijn leuk en actief, maar kunnen ook belastend zijn voor uw hond. Voornamelijk de gewrichten kunnen het zwaar te verduren krijgen. Omdat de bal alle kanten opstuitert, moet de hond afremmen, draaien en keren. Speel dit spel daarom niet met viervoeters met aanleg voor gewrichtsklachten en puppy’s.

Het juiste balletje

Er zijn tientallen verschillende soorten hondenballen waar u als baasje uit kan kiezen. Kies altijd een bal die groot genoeg is voor uw hond. Let ook op of de bal van stevig materiaal is gemaakt, zodat hij het niet kapot kan bijten. Bij Medpets vindt u een groot aanbod leuke en kwalitatieve hondenballen. Bekijk hier onder meer de Chuckit! Ultra Ball, Rogz Grinz Ball en de KONG Ball. Wilt u het spel nog spannender maken? Bekijk dan ook ons aanbod ballenwerpers.