Service
Winkelmandje
Menu

Apotheek Reptielen en Amfibieën

Bij Medpets vindt u een uitgebreid assortiment van medicijnen en supplementen voor uw reptiel of amfibie. Denk hierbij aan vitaminen- en mineralen, ontworming en ondersteunende supplementen voor de darmen. Ontdek welke supplementen we hebben!

Meer informatie

1 - 24 van 38 Producten

Reptielen & Amfibieën

Reptielen en amfibieën zijn bijzondere dieren die een grote rol spelen in verschillende ecosystemen over de hele wereld. Bij het houden van deze dieren is het welzijn dan ook van groot belang. Zij hebben specifieke zorg en aandacht nodig, waaronder een geschikte leefomgeving, voeding en water. Een goede basis is dus belangrijk!

Huisvesting

Een goede huisvesting is van groot belang om te voorkomen dat uw reptiel of amfibie ziek wordt. Hierbij is het belangrijk om het terrarium te kiezen dat bij uw dier past. Let daarnaast op de grootte, inrichting, temperatuur en luchtvochtigheid en pas deze aan op het soort reptiel of amfibie dat u heeft. Door te zorgen voor goede leefomstandigheden kan stress zoveel mogelijk worden voorkomen.

Stress

Terrariumdieren zijn erg gesteld op rust. Teveel onrust in of rondom hun terrarium kan zorgen voor stress waardoor ze vatbaarder zijn voor ziekten. Zorg dus voor zoveel mogelijk rust en verplaats uw dier alleen indien nodig (op een rustige manier). Amfibieën hebben een hele gevoelige huid, was daarom vóór het optillen uw handen met alleen water en was uw handen pas na afloop met zeep. Ook is het gebruik van latex handschoenen af te raden, omdat deze giftig kunnen zijn voor de huid.

Ondersteunende supplementen

In ons assortiment hebben we verschillende soorten supplementen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van uw reptiel of amfibie. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Calcium

Calcium is belangrijk voor de ontwikkeling en het behoud van sterke botten en een gezond zenuwstelsel. Vooral reptielen hebben vaak extra calcium nodig tijdens periodes van groei of eiproductie. Trixie Reptiland Calcium Microfijn kan uw dier hierbij ondersteunen.

Vitaminesupplementen

Reptielen en amfibieën hebben verschillende vitamines nodig voor een goede gezondheid, zoals vitamine A, vitamine D3 en vitamine E. Deze kunnen worden toegevoegd aan hun dieet om eventuele tekorten te voorkomen. Exo Terra Multivitamine is een gezonde aanvulling op het bestaande dieet.

Mineralen

Naast calcium hebben reptielen en amfibieën ook andere mineralen nodig, zoals magnesium, fosfor en ijzer. Deze mineralen zijn essentieel voor verschillende lichaamsfuncties en kunnen worden verstrekt via speciale supplementen zoals Trixie Reptiland Vitamine- en mineralencomplex.

Probiotica

Deze kunnen de darmgezondheid van reptielen en amfibieën bevorderen door goede bacteriën te ondersteunen en slechte bacteriën te bestrijden. Dit kan vooral nuttig zijn na ziekte of antibioticabehandelingen. Verm-X biedt kan hieraan bijdragen.

Voedingssupplementen voor specifieke behoeften

Pas het dieet van uw reptiel of amfibie aan op de de soort specifieke wensen van uw dier. Zorg voor een evenwichtige voeding en voorkom zowel eenzijdige voeding als overgewicht. Sommige reptielen en amfibieën hebben speciale voedingsbehoeften, zoals extra eiwitten voor groeiende dieren of extra vezels voor soorten die een vezelrijk dieet nodig hebben. Specifieke voedingssupplementen kunnen helpen om aan deze behoeften te voldoen.

Wanneer geeft u een supplement of medicijn?

Het is belangrijk om supplementen alleen te geven zoals voorgeschreven door een dierenarts of na grondig onderzoek naar de specifieke behoeften van uw reptiel of amfibie. Te veel van bepaalde supplementen kan schadelijk zijn, dus een juiste dosering en toedieningswijze zijn cruciaal.