Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Kattenluiken

Sommige katten zijn echte huistijgers en vinden het prima om lekker binnen te blijven. Voor de meeste katten geldt echter dat ze graag de buitenwereld verkennen. Naast dat ze het leuk vinden om hun omgeving te ontdekken, draagt het ook bij aan de fysieke als mentale gezondheid.

Meer informatie

1 - 24 van 25 Producten

Buiten heeft uw kat contact met andere katten, waardoor zijn sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast heeft uw harige vriend alle ruimte om vrijuit te spelen en te rennen. Wilt u uw kat dit plezier niet ontnemen? Om te voorkomen dat u de deur continu voor uw kat open en dicht moet doen als hij naar buiten of binnen wilt, doet u er goed aan om een kattenluikje te plaatsen.

kattenluik

Soorten kattenluiken

Maar voor welk kattenluikje gaat u kiezen? Er bestaan ontzettend veel soorten kattenluikjes voor uw kat. Het is belangrijk een luik te vinden wat goed bij u en uw kat past. Hieronder leest u welke kattenluiken er voor jullie beschikbaar zijn. Zorg er in ieder geval voor dat het luik groot genoeg is voor uw kat! Bij Medpets kunt u terecht voor een groot assortiment kattenluiken van de merken SureFlap en PetSafe.

Klassiek kattenluikje

Wie is er niet bekend met het klassieke kattenluikje? Door dit luik kan uw kat vrij buiten en binnen lopen. Wilt u uw kat een tijdje binnenhouden? Dan sluit u het luikje eenvoudig af. Onder de klassieke kattenluikjes bestaan varianten met een 2-standen- of 4-standenvergrendeling. Bij de 2-standenvergrendeling kunt u kiezen voor open of gesloten. Bij de 4-standenvergrendeling kiest u voor alleen naar binnen, alleen naar buiten, naar buiten en binnen of volledig gesloten. Zo kunt u zelf bepalen wanneer uw kat gebruik mag maken van het luikje.

Geavanceerde kattenluikjes

Komt de kat van de buren via het kattenluikje van uw kat naar binnen? Er bestaan verschillende soorten innovatieve kattenluikjes die ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Zo is er het SureFlap Microchip Huisdierluik die communiceert met uw gechipte kat. Indien uw huisdier niet gechipt is, kunt u een RFID-Penning aan zijn halsband bevestigen. U koppelt de chip of penning van uw kat aan het systeem, waardoor hij altijd herkend zal worden door de sensor. Wanneer dit kattenluikje uw harige vriend herkent, wordt de magneetsluiting van het luik ontgrendeld en kan uw kat naar binnen.

De magnetische en infrarood kattenluiken werken op eenzelfde manier en zorgen ervoor dat ongewenste dieren uw huis niet kunnen betreden. U ontvangt bij deze kattenluiken een magnetische hanger of infraroodsleutel, die eenvoudig te bevestigen zijn aan de halsband van uw kat.

Kattenluik in binnendeur

Met een kattenluik in een binnendeur heeft uw kat meer bewegingsvrijheid in huis. Als de kattenbak in een andere ruimte staat kunt u het kattenluik in deze deur plaatsen, zodat uw kat in die andere ruimte naar de kattenbak kan gaan. Ook kan uw kat zich terugtrekken als u kiest voor een kattenluik in uw binnendeur.

Uw kat laten wennen aan het kattenluik

Maakt uw kat voor het eerst gebruik van een kattenluikje? Dan zal dat in het begin even wennen zijn. Sommige katten hebben het gebruik van het kattenluik binnen mum van tijd door, andere katten zijn iets gevoeliger. Handig is dan om het luik regelmatig met uw hand open en dicht te doen. Het kan ook helpen om het luikje een tijdje open te laten, totdat uw kat zich er prettig bij voelt om naar buiten te gaan. Wanneer uw kat het kattenluikje eenmaal heeft betreden, wordt het de volgende keer alleen maar makkelijker!

Speciale netten en rekken voor binnenkatten

Bent u het baasje van een binnenkat? Dan is niets vervelender dan dat uw lieve poezenvriend naar buiten ontsnapt! Om uw kat toch wat frisse lucht te bieden, heeft Medpets verschillende netten en rekjes om te voorkomen dat uw huistijger buitenshuis op avontuur gaat. Om uw balkon veiliger te maken zijn er handige netten. Door dit net schermt u het balkon af, zodat uw kat wat frisse lucht kan krijgen, zonder te ontsnappen. Ook zijn er speciale rekjes voor klapramen, zoals de Trixie Beschermrekje voor Kantelraam. Nu kunt utoch het raam openzetten, zonder dat uw maatje naar buiten ontsnapt.