Service
Winkelmandje
Menu

Vlooienband kat

Er zijn verschillende manieren om vlooien bij uw kat te bestrijden. Een vlooienband is 1 van de mogelijke opties om uw kat te beschermen.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 4 van 4 Producten

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die erg vervelende klachten kunnen geven, zoals jeuk en kaalheid. Uw kat kan zich besmetten via plaatsen waar veel vlooien voorkomen en kan daarna weer andere huisdieren besmetten. De eitjes van de vlo kunnen aan uw schoenen blijven plakken, waardoor u ook uw binnenkat kan besmetten. Het is daarom belangrijk om een goed vlooienmiddel te kiezen ter bescherming tegen deze vlooien.

Wat te doen tegen vlooien bij uw kat?

Er zijn verschillende soorten producten die u in kunt zetten tegen vlooien. 1 van deze producten is een vlooienband. Medpets heeft verschillende soorten vlooienbanden in het assortiment, waaronder de TPD Vlo & Teek Stop. Sommige banden werken alleen tegen vlooien, maar er zijn ook banden die zowel tegen vlooien als teken werken. De Seresto Kat is hier een goed voorbeeld van.

Hoe werkt een vlooienband?

De werkzame stof van de vlooienband verspreidt zich via de talglaag van de huid. Hierdoor duurt het wat langer voordat de band over het hele lichaam actief is. Hierna maakt het niet meer uit waar de vlo op het lichaam terecht komt. Bij een vlooienband is het belangrijk dat de vlooienhalsband de huid raakt, zodat de werkzame stoffen zich kunnen verspreiden over het lichaam. De band zit goed als u 2 platte vingers tussen de band en de hals van de kat kunt doen. Er mogen ook niet teveel haren tussen de band en de huid zitten. De banden hebben een veiligheidsmechanisme, wat voorkomt dat uw kat vast blijft zitten als hij of zij ergens achter blijft haken met de band. Het voordeel van een vlooienband is dat deze vaak langer werkzaam zijn dan druppels. Met een vlooienband beschermt u uw kat gedurende 6 tot 8 maanden, terwijl druppels (spot-on) vaak maar 4 weken werken.

Natuurlijke vlooienband kat

Wilt u liever geen chemische insecticiden gebruiken, dan zijn er natuurlijke vlooienbanden voor katten. Een voorbeeld hiervan is de TPD Vlo & Teek Stop en de Knock Off Vlooien-tekenband. Deze halsbanden zijn op basis van dimethicone. Daarnaast hebben we producten die ultrasone pulsen zenden die vlooien op afstand houden, zoals van het merk Tickless.

Heeft u nog vragen over vlooien bij uw kat en hoe u de preventie of behandeling het beste kunt aanpakken? Download dan ons Stappenplan vlooien waar alle stappen duidelijk op een rijtje staan.