Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Thermometers voor honden

Er zijn verschillende situaties te bedenken waar u graag een thermometer voor de hond bij de hand wilt hebben. Bijvoorbeeld als uw hond ziek is, of als u een teef heeft die moet gaan bevallen. Hier vindt u alle thermometers die u veilig kunt gebruiken bij uw hond met een betrouwbaar resultaat.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Wat is de lichaamstemperatuur van een hond?

Wat u moet weten is dat de lichaamstemperatuur van een hond hoger ligt dan van mensen, namelijk tussen 38,0 en 39,0 graden Celsius. Na heftige inspanning kan de temperatuur hoger liggen. Een ondertemperatuur kan ook voorkomen.

Wanneer meet u de temperatuur bij uw hond?

Als uw hond ziek is en u neemt contact op met uw dierenarts, dan kan hij vragen of u al de temperatuur heeft opgenomen bij uw hond. Dan is het dus wel fijn een goede thermometer in huis te hebben!

Ook als u een teef heeft die op het punt staat van bevallen is het verstandig om met regelmaat de temperatuur op te meten. Vlak voor de bevalling daalt namelijk de lichaamstemperatuur van een hond. Dit kan dus een goede indicatie zijn voor het op handen zijn van de daadwerkelijke bevalling.

Hoe meet u de lichaamstemperatuur van een hond?

U kunt het best de temperatuur van uw hond rectaal opnemen met een digitale thermometer.

Bijvoorbeeld de Microlife Thermometer die al binnen 10 seconden een uitslag geeft. Gebruikt u liever een thermometer met een flexibele punt? Dan is de Kruuse Thermometer Digitaal met Flexibele Punt een goede keuze.

Voor een betrouwbare uitslag is het wel belangrijk de thermometer voldoende diep rectaal in te brengen, minstens 2 cm. Maak de punt eventueel wat glad met vaseline zodat u de thermometer makkelijker in kunt brengen. Wacht altijd tot de thermometer piept en dus klaar is met meten.

Bel uw dierenarts als de lichaamstemperatuur afwijkend is.

Heeft u nog vragen over het opnemen van de temperatuur van uw hond? Neem dan contact op met dierenarts@medpets.be.