Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Hoefverzorging

Het is erg belangrijk om de hoeven van uw paard of pony goed te verzorgen. Als eigenaar wilt u natuurlijk de beste verzorgingsproducten voor uw dier. Medpets heeft verschillende producten in haar assortiment om de hoeven van uw paard of pony optimaal te verzorgen.

Meer informatie

1 - 24 van 33 Producten

Hoefborstels en kwasten

Voordat u verzorgingsproducten op de hoef aanbrengt, is het belangrijk om vuil en zand te verwijderen van de hoeven. Dit kunt u het makkelijkste doen met een stevige borstel. U kunt ook een speciale hoevenkrabber gebruiken. Met die speciale krabber kunt u gemakkelijk het gedeelte rond de straal schoonvegen. Door de hoef goed te borstelen en schoon te maken, kan het verzorgingsproduct dat u later aanbrengt beter in de hoef trekken.

Buiten het schoonvegen van de hoeven voor een hoefverzorging is het ook aan te raden om de hoeven van uw paard of pony zowel voor als na het rijden te borstelen of uit te krabben.

Verzorging van de hoeven

Na het borstelen is het belangrijk om de hoef goed te verzorgen met een hoefverzorgingsproduct. Het regelmatig gebruiken van hoefverzorgingsproducten draagt bij aan het behoud van een goede hoefconditie. Medpets heeft verschillende verzorgingsproducten in haar assortiment voor de hoeven van paarden, waaronder hoefcrème, olie, hoefsmeer en speciaal aanvullend diervoeder voor de ondersteuning van gezonde hoeven. Bij het aanbrengen van vloeibare producten is het erg handig om het met een kwast op de hoeven aan te brengen. Soms wordt de kwast al bij het hoefproduct geleverd, maar anders kunt u deze ook los aanschaffen.