Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Autogordel Hond

Wilt u graag uw viervoeter veilig van A naar B kunnen vervoeren in de auto? Een autogordel zorgt ervoor dat uw hond op zijn plaats blijft tijdens de rit.

Meer informatie

1 - 7 van 7 Producten

Hond vervoeren in auto

Om je viervoeter veilig van A naar B te kunnen vervoeren in de auto, kan een autogordel of autoriem goed helpen. Een autogordel zorgt ervoor dat je hond op zijn plaats blijft tijdens de rit. In het assortiment is er te kiezen voor een honden autoriem en voor de combinatie van een autoriem en harnas. Zoek je een autoriem in combinatie met een harnas die staat voor draagcomfort en veiligheid? Dan kan de Kurgo Enhanced Tru-Fit Smart Harness een goede optie zijn! Het harnas wordt geleverd inclusief veiligheidslus voor bevestiging in de auto. De veiligheidslus wordt bevestigd aan de autogordel zelf in plaats van in de gordelsluiting. Dit harnas is hiernaast ook crash-tested.

Honden autoriem

Of ben je al in bezit van een goed passend harnas met een stevig borststuk? Dan kom je met alleen de autogordel ook uit de voeten. Bekijk bijvoorbeeld eens de KONG Seat Belt Tether of de Kurgo Direct To Seat Belt Tether, dit zijn verstelbare autogordels om voor iedere hond een comfortabele houding mogelijk te maken. Van deze veiligheidslijn klik je het vierkante oog in de sluiting van de autogordel en bevestig je het andere uiteinde van de gordel door middel van de musketon aan het tuig of harnas van de hond.

Veilig met je hond in de auto

Let op: Een autogordel is enkel te gebruiken in combinatie met een harnas met een stevig borststuk. Het gebruik van de autogordel in combinatie met enkel een halsband kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Is een autogordel verplicht voor de hond?

In Nederland is een autogordel voor de hond (nog) niet verplicht, maar uiteraard wel zeer aan te raden om uw hond veilig te vervoeren. In Duitsland en Spanje daarentegen is een autogordel voor de hond verplicht. Houdt u hier dus ook rekening mee als u op vakantie gaat. Controleer voor gebruik even goed of de gordel past op de sluiting van uw auto.