Service
Winkelmandje
Menu

Hondenharnassen

Meer informatie

1 - 24 van 85 Producten

Wanneer is een hondentuig geschikt?

Vergeleken met een hondenhalsband en riem, biedt een hondentuig meer comfort en stabiliteit. Een hondentuig is er voor alle soorten honden, of het nu gaat om een kleine chihuahua of een grote Duitse herder. U kunt een hondentuig ook gebruiken wanneer uw huisdier nekproblemen heeft, of voor kleine rassen die gemakkelijk gewond kunnen raken door voortdurend trekken. Hondentuigjes gaan om het lichaam en bevatten een lus bij de schouders, waar een riem aan bevestigd kan worden. Dit zorgt ervoor dat er geen druk op de nek komt.

Standaard hondentuig

Er zijn verschillende soorten tuigen. Het standaard tuig is het meest populaire type. Het verdeelt de kracht van de riem tegen de borst en rug, wat ideaal is voor kleine honden. Echter, als uw harige vriend van een groter ras is dan zal dit niet de ideale optie zijn.

No-pull hondentuig

Een no-pull hondentuig, zoals de Hurtta Venture No-Pull Harness bevat een clip op de borstkas waaraan de riem bevestigd kan worden. Perfect voor honden die tijdens het wandelen veel trekken. Wanneer uw hond met een no-pull hondentuig zal trekken, trekt uw hond zichzelf indirect terug.

De juiste maat en pasvorm vinden

Welke pasvorm uw hond het beste past, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan lichaamsbouw, maar ook de persoonlijke voorkeur van uw hond. Het is belangrijk om de juiste maat en pasvorm te krijgen om pijnlijke ervaringen voor uw hond te voorkomen. Een hondentuig moet niet te strak zitten, maar ook niet te los. Voordat u een tuigje koopt, meet u uw huisdier rond zijn borst en ribbenkast om er zeker van te zijn dat u de juiste maten krijgt. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe u uw hond het beste kunt opmeten.

Hoogwaardige hondentuigen bij Medpets

Als huisdieren konden spreken, zouden ze zeggen dat ze dol zijn op de benodigdheden en accessoires van Medpets. Daar horen ook tuigjes bij zoals het Puppia Soft Harness. Dit tuigje is gemaakt van zacht polyester en dus ideaal voor puppy’s en kleine rassen. De mesh stof maakt het ademend en comfortabel op warme dagen. Het harnas heeft een D-ring die aan een riem kan worden bevestigd.

Een andere optie waar uw huisdier blij van zal worden is het Kurgo Enhanced Tru-Fit Smart Harness. Gemaakt voor comfort en veiligheid. Het heeft vijf verstelpunten en een gevoerde borst. Het kan ook in de auto gebruikt worden dankzij de veiligheidslus die gebruikt kan worden om uw harige vriend in vast te maken. De lus kan aan de autogordel worden bevestigd in plaats van aan het gordelsluiting. Als hij vuil wordt, kunt u hem gewoon in de wasmachine reinigen. Hij is er in de maten XS tot XL en in verschillende kleuren.

Met het Hondentuigje Ivy of Lou Lou van DWAM loopt uw hond er ook nog trendy bij. Het is gemaakt van echt leer met geitenhaar voor een stijlvolle look. Wanneer het leer goed onderhouden wordt zal het tuig lang mooi blijven. Dit harnas is verkrijgbaar in maten van XXS tot L.

Omruilen

Om hygiënische redenen kan Medpets geen hondentuigen omruilen die haren van huisdieren bevatten, stinken of eruit zien alsof het gebruikt is. Neem het zekere voor het onzekere door de maattabel op de website van Medpets te gebruiken en het hondentuigje naast uw huisdier te houden zonder het daadwerkelijk aan te doen. Op deze manier kunt u een groter of kleiner hondentuig omruilen indien nodig.