Service
Winkelmandje
Menu

Kittens

Om op te groeien tot een gezonde kat is de juiste verzorging van een kitten erg belangrijk. De juiste voeding, ontwormen en ontvlooien zijn allemaal zaken waar aan gedacht moet worden. Zowel voor de pasgeboren als de wat oudere kittens heeft Medpets diverse verzorgingsproducten, krabpalen en geneesmiddelen die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kitten.

Populaire producten voor uw kitten

Blog artikelen over kittens

Kitten bij krabpaal

De aanschaf van een kitten

Een kat is een populair en leuk huisdier dat relatief makkelijk te houden is. Toch is het belangrijk om goed na te denken over de aanschaf van een kat. Past een kat bij u? Denk hierbij aan uw gezinssituatie (kinderen, andere huisdieren) en uw woonruimte. Heeft u daarnaast genoeg tijd voor de verzorging van een kat? Kunt u het financieel opbrengen om de kat de juiste zorg te bieden? Waar gaat de kat naartoe als u op vakantie gaat? Allemaal dingen om goed over na te denken. Een kat kost tijd en u zult er altijd rekening mee moeten houden. Katten worden relatief oud en hebben over 15 tot 20 jaar nog steeds zorg nodig. Ze moeten op gezette tijden gevoerd worden en de kattenbak moet regelmatig schoongemaakt worden.

Kitten die speelt

Kitten opvoeden: hoe doet u dat?

Eindelijk is het zo ver! Uw nieuwe kitten is bij u thuis. Maar hoe leert u uw kitten nu wat het wel en niet mag in huis. In het begin is het nog grappig als het via uw broekspijpen omhoog klimt, maar als vervolgens uw gordijnen en meubels ook niet meer veilig zijn wordt het minder leuk. Hoe leert u uw kitten ook dat het zijn behoefte moet doen op de kattenbak? In dit blogartikel leest u meer over het opvoeden van uw kitten.

Kitten wordt geknuffeld

Socialisatie van kittens

Katten zijn populaire huisdieren. Ze zijn relatief makkelijk te houden en voor veel mensen zeer geschikt als huisdier. U kunt natuurlijk kiezen voor een (volwassen) kat uit een asiel, maar vaak wordt toch gekozen voor een kitten. Een kitten van een speciaal ras of gewoon een rasloos kitten (huis-tuin-en-keukenkat), vaak aangeduid in het paspoort als Europees Korthaar.

Meer tips

Vaccinatie

Om de gezondheid van uw katje op peil te houden en de afweer van het beestje te verhogen, moet u uw kitten zeker laten vaccineren. Kittens krijgen op een leeftijd van 9 en 12 weken een vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte. Hierna hoeft uw kat nog maar een keer per jaar opnieuw gevaccineerd te worden om het afweersysteem in goede conditie te houden.

Geur- en vlekverwijdering

Als uw kitten nog niet zindelijk is of pas net zindelijk geworden is, gebeurt het nog wel eens dat hij in het huis plast in plaats van op de kattenbak. Schaf daarom meteen ook de Urine-Off Spray voor de kat aan, een geur- en vlekverwijderaar voor de urine van katten. De spray kan zowel voor harde oppervlakken als op tapijt en textiel gebruikt worden.

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang dat u de voeding van het kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Indien de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen, kunt u ter vervanging van de moedermelk het jonge kitten KMR Kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding, en bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van het kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Voor de toediening kunt u gebruikmaken van de Nursing Kit die wij op onze site aanbieden. De set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kunt u het pasgeboren kitten met de hand voeden.