Service
Winkelmandje
Menu

Kittens

Om op te groeien tot een gezonde kat is de juiste verzorging van een kitten erg belangrijk. De juiste voeding, ontwormen en ontvlooien zijn allemaal zaken waar aan gedacht moet worden. Zowel voor de pasgeboren als de wat oudere kittens heeft Medpets diverse verzorgingsproducten, krabpalen en geneesmiddelen die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kitten.

Populaire producten voor uw kitten

Blog artikelen over kittens

Meer tips

Vaccinatie

Om de gezondheid van uw katje op peil te houden en de afweer van het beestje te verhogen, moet u uw kitten zeker laten vaccineren. Kittens krijgen op een leeftijd van 9 en 12 weken een vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte. Hierna hoeft uw kat nog maar een keer per jaar opnieuw gevaccineerd te worden om het afweersysteem in goede conditie te houden.

Geur- en vlekverwijdering

Als uw kitten nog niet zindelijk is of pas net zindelijk geworden is, gebeurt het nog wel eens dat hij in het huis plast in plaats van op de kattenbak. Schaf daarom meteen ook de Urine-Off Spray voor de kat aan, een geur- en vlekverwijderaar voor de urine van katten. De spray kan zowel voor harde oppervlakken als op tapijt en textiel gebruikt worden.

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang dat u de voeding van het kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Indien de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen, kunt u ter vervanging van de moedermelk het jonge kitten KMR Kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding, en bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van het kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Voor de toediening kunt u gebruikmaken van de Nursing Kit die wij op onze site aanbieden. De set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kunt u het pasgeboren kitten met de hand voeden.