Service
Winkelmandje
Menu

Dieetvoeding voor Katten

Goede voeding is voor uw kat belangrijk om gezond en fit te blijven. Veel katten kunnen standaard voeding prima verdragen.

Meer informatie

1 - 24 van 267 Producten

Sommige dieren hebben echter problemen met bijvoorbeeld gewrichten, huid, maag-darmen, nieren, blaas of kampen met overgewicht. Deze katten zijn gebaat bij speciale voeding in de vorm van dieetvoer. Op deze manier kunnen de gezondheidsklachten optimaal ondersteund worden. Wij van Medpets beschikken over een zeer uitgebreid assortiment dieetvoeding voor de kat.

Royal Canin Veterinary Diet

Het assortiment Royal Canin Veterinary Diet omvat zowel droog- als natvoer. Veterinary Diet is geschikt voor honden en katten met onder andere urinewegproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid en overgewicht. Een populaire dieetvoeding is de Royal Canin Urinary S/O Kat. Royal Canin Urinary S/O Kat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van urinewegproblemen, zoals struviet, blaasstenen en blaasgruis bij uw kat. Katten met dezelfde problemen, maar met een neiging tot overgewicht, kunnen terecht bij de Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat. Dit voer is ook ontwikkeld voor de behandeling van urineproblemen, maar heeft minder calorieën.

Hill’s Prescription Diet

Speciaal voor honden en katten met een aandoening heeft Hill’s, de Prescription Diet voerlijn ontwikkeld. Dit is een breed assortiment nat- en droogvoer dat uw kat ondersteunt wanneer hij last heeft van de urinewegen, huid, vacht, lever, het maag- en darmstelsel, de gewrichten, overgewicht of een voedselallergie. Hill’s heeft zijn eigen benamingen voor de bovenstaande aandoeningen. Zo kunnen katten met overgewicht terecht bij de Metabolic producten, zoals Hill’s Metabolic Weight Management – Prescription Diet – Feline. Bij spijsverteringsproblemen kiest u voor de i/d lijn. Bij voedselovergevoeligheid en huidproblemen kijkt u naar de d/d producten. Als uw kat urineproblemen heeft moet u tussen de c/d kijken om een schikkend voeding te vinden. Als laatst kunt u terecht bij de k/d lijn van Hill’s Prescription Diet als uw kat nierproblemen heeft.

Trovet Dieetvoer

Ook Trovet heeft met zijn Urinary Struvite, Renal & Oxalate en Hypoallergenic lijn een hoop dieetvoeding producten voor uw kat. TROVET Urinary Struvite ASD Kat is overheerlijk dieetvoer tegen struvietvorming. TROVET Renal & Oxalate RID Kat is lekker dieetvoer ter ondersteuning van de nieren van uw kat. De Hypoallergenic lijn is hoogwaardige dieetvoer met een uitgebalanceerde receptuur voor uw kat. Als er is vastgesteld dat uw kat overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt, is het zoeken begonnen naar een hypoallergeen dieet waar uw kat op dat moment het meest aan heeft. Hypoallergeen dieet bevat zo weinig mogelijk ingrediënten, zodat de kans op een allergische reactie minimaal is. Alle Trovet Hypoallergenic dieetvoedingen kunnen gedurende de hele levensfase van uw kat gegeven worden.