Service
Winkelmandje
Menu

Likstenen

Een liksteen kan helpen om uw paard aan voldoende zouten, mineralen en sporenelementen te voorzien. Een tekort aan zout leidt tot een verminderde opname van eiwitten en energie uit het voer en kan resulteren in een droge huid en snelle vermoeidheid.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Zo’n tekort kan zich uitten door bijvoorbeeld het likken van handen, muren en hekken. Een liksteen kan helpen om deze tekorten op te heffen. Bij Medpets vindt u verschillende soorten likstenen, als lekkernij of als aanvullend diervoeder.

Witte likstenen

Deze likstenen bevatten natriumchloride (zout), maar ook magnesium, ijzer, koper, zink en jodium. Deze liksteen is dus zeker geschikt als aanvullend diervoeder voor uw paard.

Himalaya likstenen

Deze liksteen heeft veel weg van de klassieke witte liksteen. Echter zitten er in deze liksteen ook andere mineralen en sporenelementen. Vaak ziet u dat paarden deze liksteen lekkerder vinden dan de normale liksteen. De Himalaya liksteen is roze van kleur. Dit komt door het geoxideerde ijzer dat in het gesteente zit waar de liksteen uit komt.

Smakelijke likstenen in verschillende smaken

Verveelt uw paard zich? Dan kunt u uw paard ook een heerlijke lekkernij geven. Bij Medpets vindt u namelijk ook likstenen met een lekker smaakje, zoals appel, wortel en honing. Deze likstenen, zoals de Excellent Sweet Lick zijn vooral bedoeld als een extraatje of om verveling op stal tegen te gaan.

Handige liksteenhouders

Om ervoor te zorgen dat uw paard kan likken aan de liksteen, kunt u de liksteen het beste in een liksteenhouder aanbieden. Deze houders zorgen ervoor dat de liksteen schoon en droog blijft. Ook kunt u met deze houders een spel creëren voor uw paard. De Jolly Stal Snack Combo is een leuke combi van een liksteen en speelbal. Hang de liksteen op en uw paard zal moeite moeten doen om eraan te kunnen likken. Als uw paard de liksteen aanraakt, zal deze namelijk gaan bewegen. De leuke speelbal onder de liksteenhouder zorgt nog voor extra veel plezier op stal!