Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Kattenbakken

Wilt u uw kat aanleren zijn behoefte op de kattenbak te doen? In de meeste gevallen is dit een fluitje van een cent; katten bedekken van nature hun urine en uitwerpselen.

Meer informatie

1 - 24 van 60 Producten

Kittens die door de moederpoes worden opgevoed, zullen hun behoefte 9 van de 10 keer zonder problemen op de bak doen. Is dit niet het geval, dan zal u het uw kitten zelf moeten aanleren. De meest eenvoudige manier die u hiervoor kunt gebruiken, is door uw kitten simpelweg op de kattenbak te zetten. Door zijn pootjes vast te pakken en een ‘krabbende’ beweging te maken in het grit, zal hij snel weten wat de bedoeling is.

Keuzes in kattenbakken

Is uw huistijger inmiddels gewend om op de kattenbak te gaan, maar heeft u het idee dat hij zich nog steeds niet helemaal op zijn gemak voelt? Geen zorgen! Elke kat is anders.

De gesloten kattenbak

Sommige katten hebben meer behoefte aan privacy dan andere katten. Een afgesloten kattenbak voelt dan meer vertrouwd dan een open kattenbak. Bij Medpets vindt u een groot scala gesloten kattenbakken, van simpel en praktisch tot innovatief en super-de-luxe. Waar de PeeWee EcoHus vooral erg praktisch is, biedt de Moderna Cat Concept een multifunctioneel kattenonderkomen.

De open kattenbak

Wilt uw kat liever alles overzien wat er buiten de kattenbak gebeurt, dan is een open toilet geschikt voor hem. Bekende merken als PeeWee en Moderna bieden een breed assortiment aan open kattenttoiletten.

De kattenbak met boveningang

Er zijn ook speciale kattenbakken waarvan de ingang van het toilet aan de bovenkant is. Die kunnen ook erg geschikt zijn voor katten die staand willen plassen. Ook voor baasjes van ‘gravers’ is dit erg fijn; de grit blijft namelijk in de bak. Bekijk onder meer het Moderna Kattentoilet Top Cat en de Savic Hop In Kattenbak.

Belangrijke punten

Wie wil dat zijn kat fijn naar het toilet kan, dient wel met een aantal zaken rekening te houden.

  • Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is voor uw kat
  • Kies een toilet dat bij uw kat past: gesloten, open of met een boveningang
  • Plaats de kattenbak in een geschikte plek in huis. Het liefst niet in de buurt van de plek waar hij zijn eten en drinken krijgt. Een rustige, ongestoorde plek waar uw kat in alle rust zijn behoefte kan doen volstaat.
  • Zoek naar een goede kattenbakvulling. Kom erachter welke voorkeur uw kat heeft op het gebied van kattenbakvulling. Is dat klontvormend, niet-klontvormend, plantaardig of bestaat het juist uit minerale grondstoffen? En kiest u een vulling met of zonder geur?
  • Zorg voor voldoende kattenbakvulling in de kattenbak. Niet teveel, niet te weinig.
  • Katten zijn over het algemeen schone en hygiënische dieren. Een vieze kattenbak kan er voor zorgen dat uw huistijger zijn behoefte niet meer op de bak wil doen. Schep de kattenbak daarom dagelijks schoon en verschoon de kattenbak in ieder geval een keer per week helemaal.
  • Met meerdere katten in huis, doet u er goed aan meerdere kattenbakken aan te schaffen in huis. Één kat staat gelijk aan één kattenbak.

Benodigdheden voor de kattenbak

U heeft een kattenbak aangeschaft die bij uw kat past. Heeft u ook gedacht aan de daarbij behorende benodigdheden? Denk bijvoorbeeld aan kattenbakschepjes en kattenbakzakken. Zo! Nu bent u helemaal klaar!