Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Koelmat Hond

In de warme zomermaanden moeten wij als baasjes goed opletten dat onze honden het niet te warm krijgen. Oververhitting kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van onze trouwe viervoeters. Een hond heeft namelijk bijna geen zweetklieren. De lichaamstemperatuur kan alleen gereguleerd worden door te hijgen of te zweten via de voetkussentjes. Het is voor honden dus erg moeilijk om de overtollige lichaamswarmte kwijt te raken. Hierdoor is uw hond erg gevoelig voor een hitteberoerte. Wist u dat een hitteberoerte kan leiden tot blijvende schade aan de organen? Of dat honden zelfs in een coma kunnen geraken? Het is daarom erg belangrijk om uw hond te helpen bij het verkoelen. Maar wat kunnen we doen om onze honden door deze warme periode heen te helpen?

Meer informatie

1 - 16 van 16 Producten

De lichaamstemperatuur kan alleen gereguleerd worden door te hijgen of te zweten via de voetkussentjes. Het is voor honden dus erg moeilijk om de overtollige lichaamswarmte kwijt te raken. Hierdoor is uw hond erg gevoelig voor een hitteberoerte. Wist u dat een hitteberoerte kan leiden tot blijvende schade aan de organen? Of dat honden zelfs in een coma kunnen geraken? Het is daarom erg belangrijk om uw hond te helpen bij het verkoelen. Maar wat kunnen we doen om onze honden door deze warme periode heen te helpen?

Koelmat voor honden

Bij Medpets vindt u diverse koelmatten voor uw hond. Een koelmat voor honden is zo ontworpen om uw hond op een veilige manier verkoeling te kunnen bieden. Uw hond kan op deze koelmat of koeldeken gaan liggen en hierdoor lekker afkoelen. Er zijn verschillende soorten koelmatten. De Aqua Coolkeeper koelmat is een koelmat met een speciale HydroQuartz. Wanneer u deze mat in het water legt, zal de HydroQuartz activeren tot een fijne verkoelende gel. Dit verkoelende effect werkt tot wel 5 dagen! Er zijn ook koelmatten die u meteen kunt gebruiken, zonder dat u deze nat moet maken. Een goed voorbeeld hiervan is de Trixie Cooling Mat. Deze mat wordt geactiveerd door het lichaamscontact met uw hond. Zodra uw hond gaat liggen, kan hij meteen genieten van de koelte. U heeft voor deze koelmat dus geen vriezer, elektriciteit of water nodig. Wel raden we aan om de mat af en toe te laten rusten, zodat het koeleffect behouden blijft.

U kunt uw hond natuurlijk ook op andere manieren helpen met afkoelen. Zo vindt u bij Medpets ook fijne koelbanden en koelvesten voor honden.