Service
Winkelmandje
Menu

Vachtverzorging voor Katten

De meeste katten zijn prima in staat om hun eigen lichaam van top tot teen te wassen. Ze gebruiken daarvoor hun unieke tong, die dode haren verwijdert en vuil uit de vacht poetst.

Meer informatie

1 - 24 van 161 Producten

Sommige katten kunnen echter wel een handje extra gebruiken bij het verzorgen van hun vacht. Hoe vaak hangt voornamelijk af van het type vacht van uw kat. Bij Medpets vindt u een uiteenlopende selectie producten die bijdragen aan een gezonde, mooie en glanzende vacht.

Borstels, kammen en vachtontvilters

Kortharig

Ook katten met een kortharige vacht kunnen veel baat hebben bij een fijne borstelbeurt. Vooral in ruiperiodes zal uw kat u dankbaar zijn als u hem een handje helpt bij het verzorgen van zijn vacht. Zo voorkomt u namelijk dat uw kat veel haar binnenkrijgt, met als gevolg vervelende haarballen. Bovendien heeft u zo ook minder last van plukken haar in huis! U kunt hiervoor onder meer de Nobby Grooming Handschoen gebruiken.

Langharig

Langharige katten nemen meer tijd in beslag op het gebied van vachtverzorging dan kortharige katten. Borstel uw langharige kat het liefst dagelijks of minimaal 2 keer per week (afhankelijk van de vacht). Die mooie, dikke, weelderige vacht is prachtig om te zien, maar klit ook erg snel, waardoor er vervilting kan ontstaan. Daarnaast hebben sommige langharige katten een ondervacht, waar ze zelf niet gemakkelijk bij kunnen komen. Hardnekkige klitten en vervilte vacht kunt u eenvoudig verwijderen met de Trixie Vachtontvilter.

Shampoos en conditioners

Uw kat in bad doen? Dat is eigenlijk niet nodig. De meeste katten hebben er ook een verschrikkelijke hekel aan! In zeldzame gevallen kan het toch voorkomen dat uw kat echt in bad moet, bijvoorbeeld wanneer hij extreem vies is geworden of in aanraking is gekomen met bepaalde stoffen (zoals vet of gif). Hoe pakt u dit aan?

  • Schaf te allen tijde een shampoo aan die speciaal ontwikkeld is voor katten of kittens!
  • Gebruik alleen de hoeveelheid water nodig om uw kat te wassen en stop hem nooit in een vol bad.
  • Was uw huistijger met lauwwarm water.
  • Breng telkens een kleine hoeveelheid shampoo aan en vermijd daarbij contact met de oren en ogen.
  • Spoel uw kat goed af met schoon lauw water en vermijd daarbij opnieuw de oren en ogen. Gebruik uw handen om het zeepsop te verwijderen.
  • Droog uw kat van top tot teen af en laat hem zichzelf uitschudden om zich te ontdoen van het overtollige water.
  • Zorg dat uw kat zich begeeft in een warme kamer waar hij volledig op kan drogen. Laat uw kat pas het liefst weer buiten, wanneer hij helemaal opgedroogd is.

De Dermoscent Atop 7 shampoo bestaat uit natuurlijke ingrediënten en ondersteunt het herstellend vermogen van de droge en gevoelige huid.

Vachtverzorgingsdoekjes

Een andere manier om de vacht en huid van uw harige vriend schoon te houden is door middel van verzorgende doekjes. De Beaphar Dierendoekjes reinigen op milde wijze en neutraliseren vieze geurtjes. Ze zijn onder andere geschikt voor het reinigen van de vacht, poten, snuit, ogen en oren van uw kat. De vochtige doekjes zijn hypoallergeen en bevatten een pH neutrale oplossing.