Service
Winkelmandje
Menu

Leerverzorging

Het regelmatig reinigen en invetten van het tuig en zadel van uw paard of pony – en uw paardrijlaarzen – draagt bij aan het langer mooi houden van het leer.

Meer informatie

1 - 24 van 26 Producten

Het geeft het leer niet alleen een mooie glans maar houdt het ook soepel en draagt zo bij aan het voorkomen van scheuren. In ons assortiment vindt u verschillende producten die u kunt gebruiken om het leer in optimaal mogelijke conditie te houden.

Reinigen

Het is belangrijk dat het leer eerst goed gereinigd is voor u aan de slag gaat met invetten. Zo zorgt u niet alleen dat het verzorgende product beter in kan trekken, maar voorkomt u ook krassen die kunnen ontstaan door schurende vuiltjes (bijvoorbeeld zand) en de wrijvende beweging van het invetten. Voor een optimale reiniging kunt u een reinigende spray of zadelzeep, bijvoorbeeld van Rapide, gebruiken. Vergeet nadien niet om restjes zeep van het leer te verwijderen met een schone doek.

Invetten

Er zijn verschillende producten om de lederwaren mee in te vetten, zo zijn er bijvoorbeeld vet, olie en balsem. Ook deze zijn er weer in verschillende varianten, zoals met of zonder kleur. Het invetten van leer zorgt niet alleen voor een mooie glans maar maakt het leer ook vochtafstotend. Dit draagt bij aan het voorkomen van schimmel op het tuig. Heeft u toch last van schimmel op het tuig? Gebruik dan Effax Leather Mildew Free om dit te verwijderen en het leer extra te beschermen.

Als al het lederwaar helemaal mooi schoon en gepoetst is omdat u naar een wedstrijd, keuring of fotoshoot gaat, zult u altijd zien dat er net nog een plekje is dat nog een finishing touch kan gebruiken. In die gevallen kan Effax Speedy Leather Shine uitkomst bieden. Dit handzame sponsje is geïmpregneerd met lederverzorging en geeft het leer in een handomdraai extra glans.