Service
Winkelmandje
Menu

Ontwormen Puppy

Wormen komen vaak voor bij pups. Zo heeft 90% van de pups spoelwormen als ze geboren worden. Dit komt omdat ze al besmet worden in de baarmoeder of via de moedermelk.

Meer informatie

1 - 24 van 27 Producten

Soorten wormen

Pups kunnen erg last hebben van spoelwormen. Daarnaast zijn lintwormen en zweepwormen de meest voorkomende wormen bij pups. Lintwormen kunnen ze krijgen door vlooien. Zo is de vlo een tussengastheer van de lintworm. Zweepwormen leven in de dikke en dunne darm en krijgen pups door het inslikken van eitjes in besmette aarde. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om uw pup te ontwormen. Een spoelwormbesmetting is een potentieel gevaar voor mensen. Met name bij jonge kinderen, aangezien zij een hoger risico lopen tijdens het spelen in de zandbak of op het gras.

Schema

Pups ontwormt u op een leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken en vervolgens maandelijks tot een leeftijd van 6 maanden. Hierna kunt u overgaan op het advies om 4 keer per jaar te ontwormen.

Ontwormingsmiddelen

Er zijn verschillende ontwormingsmiddelen. U heeft ontworming onder andere in tabletvorm, vloeistof en pasta. Het is aan te raden om een breedspectrum ontwormingsmiddel te gebruiken. Dit betekent dat het effectief is tegen de meeste wormsoorten. Niet alle ontwormingsmiddelen zijn geschikt voor pups. Lees daarom dus goed de bijsluiter en geef de juiste dosering.

Assortiment

Medpets heeft een groot assortiment aan ontwormingsmiddelen. Hieronder een selectie van ontworming voor pups:

  • Panacur PetPaste: een pasta die drie dagen achter elkaar gegeven dient te worden. Panacur werkt tegen rondwormen en tegen giardia.
  • Vitaminthe: breed werkzame ontwormingspasta tegen spoelwormen, zweepwormen, haakwormen en lintwormen. Doordat het een pasta is, is het ideaal om te geven aan kleine pups.
  • Drontal pup: breedspectrum ontwormingsmiddel tegen spoelwormen, haakwormen en zweepwormen. Drontal pup kan makkelijk met een doseerspuitje gegeven worden aan jonge pups en is ook ideaal als u een nestje pups heeft.
  • Flubenol pasta: smakelijke ontwormingspasta die werkzaam is tegen rondwormen en lintwormen. Deze pasta is geschikt voor alle leeftijden en de exacte dosis kan eenvoudig rechtstreeks in de bek toegediend worden.
  • No Worm Puppy: ontwormingstabletten die werkzaam zijn tegen allerlei soorten wormen, waaronder ook hartwormen. De tabletjes zijn klein en smakelijk, waardoor ze eenvoudig opgenomen worden.