Service
Winkelmandje
Menu

Vitamines & Mineralen Hond

Meer informatie

1 - 24 van 234 Producten

Vitaminen voor uw hond

Wanneer uw hond goede voeding krijgt, is het niet per se nodig om een voedingssupplement aan hem te geven. Aan veel voeding, zoals brokjes en blikvoer, zijn de benodigde vitaminen en mineralen die uw hond nodig heeft al toegevoegd. Toch kan het wel eens nodig zijn om uw hond multivitaminen te geven, als extraatje. Bijvoorbeeld na een operatie, ziekte of wanneer uw hond op leeftijd begint te raken. Sommige honden hebben voedingssupplementen nodig omdat ze allergisch zijn of huidproblemen hebben. Overleg altijd eerst met de dierenarts voordat u met vitaminen begint, want misschien heeft uw hond het niet nodig.

Verschillende voedingssupplementen

Er zijn heel veel verschillende multivitaminen en voedingssupplementen op de markt voor de hond. De meeste supplementen zijn voor een gezonde huid en vacht voor uw hond. Huidproblemen komen veel voor, vooral bij ruwharige rassen. Vaak is er sprake van een droge huid met schilfers, waardoor de vacht ook droog en pluizig is. Daarnaast zijn er supplementen voor oudere honden om de botten sterk te houden. En kunt u multivitaminen voor een betere weerstand geven.

Gevarieerde voeding

Gevarieerde voeding is heel belangrijk voor honden. Daarom kunt u kiezen uit verschillende soorten voeding. Uw hond zal u heel dankbaar zijn als hij eens lekker op een stuk vlees mag knagen. Echter kan dit erg eenzijdig worden. Daarom zijn er speciale multivitaminen die u uw hond kunt geven wanneer hij regelmatig een lekker BARF menu krijgt. Zo weet u zeker dat uw trouwe viervoeter alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Na ziekte of operatie

U moet er niet aan denken, maar het kan op iedere leeftijd van uw hond gebeuren dat hij ziek wordt of een operatie moet ondergaan. Na een operatie of ziekte is het heel belangrijk dat uw hond weer snel aansterkt en een voedingssupplement kan daarbij helpen. Kies hiervoor een supplement met probiotica. Overleg wel eerst met de dierenarts. Soms kan het namelijk al verstandig zijn om voor een operatie te beginnen met een supplement.

Op leeftijd

Honden kunnen op oudere leeftijd wel een extraatje gebruiken. Bijvoorbeeld voor sterke botten en gewrichten, beter zicht en een mooie vacht. Ook voor een betere weerstand zijn er supplementen voor de oudere hond. De multivitaminen voor de oudere hond zijn speciaal uitgebalanceerd, waardoor ze geheel in de behoeften van uw oude viervoeter voorzien.

Vloeistof in een capsule

Niet alle honden vinden het makkelijk om pillen te slikken of een vloeibaar supplement in te nemen. Daarom zijn er kauwbare capsules of holle hondenkoekjes. In de lege capsules kunt u vloeistof of korreltjes stoppen en zo aan de hond geven. Hij kan er op kauwen of het in een keer doorslikken, waarna de capsule oplost in de maag. Ook bestaan er holle hondenkoekjes waar u een tabletje in kunt stoppen. Deze lege capsules en holle koekjes zijn geschikt voor medicijnen en natuurlijk vitaminen en mineralen supplementen.

Overleg

Hoewel een voedingssupplement in verschillende situaties heel nuttig kan zijn, heeft niet iedere hond een supplement nodig. Overleg daarom eerst met de dierenarts van uw hond of uw hond vitaminen nodig heeft en zo ja welke. Dan weet u zeker dat u het beste aan uw viervoeter geeft, zodat hij gezond en vrolijk kan genieten.